Ostani doma
Novosti / Crna kronika

afera vjetroelektrane

Ludi provod na Jadranu - iscurile poruke Josipe Rimac o jedrenju s Gabrijelom Žalac: 'Slažemo pakleni plan!'

Ludi provod na Jadranu - iscurile poruke Josipe Rimac o jedrenju s Gabrijelom Žalac: 'Slažemo pakleni plan!'
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Poduzetnik Bašić platio je Josipi Rimac jedrenje 15.174 kuna jer je bio zadovoljan kako je odrađivala poslove za njega

Kao državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac primala je 14.800 kuna, a poduzetnik koji je podizao vjetropark Krš Pađene Milenko Bašić plaćao joj je, sumnja Uskok, 40.000 kuna mjesečno.

Za te je novce Rimčeva zvala i radila pritisak na ministre i šefove banaka da Bašićevoj tvrtki C.E.M.P. osiguraju povoljnije kredite, a u sve je uvela i Gabrijelu Žalac, bivšu ministricu i bivšu članicu nadzornog odbora HBOR-a, s kojom je bila dobra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rimac i Žalac su, sumnja Uskok i navodi to u trećem proširenju istrage u slučaju Vjetroelektrane, tražile od predsjednice uprave HBOR-a Tamare Perko da Bašićevoj i Stipićevoj tvrtki C.E.M.P. odobri kredit od 130 milijuna eura, da smanji tražene instrumente osiguranja kredita te da za potrebe njihove tvrtke osigura sastavljanje pisma namjere u kojem bi HBOR prije donesene odluke o odobravanju kredita neistinito naveo dobavljaču vjetroagregata da će kredit biti odobren, a što je Perko odbila učiniti. 

Vezana vijest

Josipa Rimac,  Gabrijela Žalac

Ipak, Bašić, koji godišnje zarađuje 10 milijuna eura, bio je iznimno zadovoljan kako je Rimčeva odrađivala ostale poslove za njega pa ju je odlučio “počastiti” jedrenjem. 

Kako je realiziran ludi provod na Jadranu  od 6. do 9. kolovoza 2019., koji je Bašić platio 15.174 kuna, istražitelji su rekonstruirali iz mobitela Josipe Rimac koja je godinama čuvala sve poruke, pišu 24 sata.

”Bila sam s Ruškom (državnom tajnicom Ružicom Njavro) i slažemo pakleni plan”-  poručila je 29. srpnja 2019. Josipa Rimac Gabrijel Žalac. Ova je odgovorila “Ajde!” na što joj je Josipa Rimac odgovorila:

“Otet ćemo te od 6. do 9. kolovoza”.

Žalac je odgovorila: “Otmite me”.  

Nadalje joj je Rimac pojasnila da će ići njih tri i da mogu povesti Katu i Megi te da isplovljavaju, ali nitko ne smije znati i da jednostavno moraju pobjeći.

“Nas dvije smo to smislile. I brod i sve, i nitko neće znati gdje smo. Bit će nam super”, poručila joj je Rimčeva dodavši kako ima prijatelja koji vole i Gabrijelu i Rušku i Josipu i stalno pitaju za Gabrijelu.

“Luda si ko šiba”, odgovorila joj je Žalac, pišu 24 sata

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!