Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Alkohol

U pijanom naguravanju, mahao je pištoljem i ubio prijatelja, a kazna mu je povišena s tri na pet godina

U pijanom naguravanju, mahao je pištoljem i ubio prijatelja, a kazna mu je povišena s tri na pet godina
Ilustracija/Shutterstock

Objašnjavajući zašto je Glibi povišena kazna Vrhovni sud je naveo kako je prvostupanjski odmjerio kaznu u prekratkom trajanju.

Prihvativši žalbu, Vrhovni sud je 51-godišnjem Kreši Glibi povisio kaznu koju mu je lani u srpnju izrekao Županijski sud u Splitu. Glibo je bio nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora jer je u pijanom naguravanju počinio općeopasnu radnju te usmrtio svog prijatelja Petra Balića.

Vezana vijest

Šarengrad

Izrečena mu je i mjera obvezanog liječenja od alkoholizma

Glibo se teretio da se u teško pijanom stanju 8. listopada 2018. u 17 sati i 15 minuta u Solinu na ulici ispred stambene zgrade naguravao s Balićem i Nenadom Ristivojevićem. U jednom je trenu iz pojasa hlača izvadio pištolj i nastavio se naguravati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pištoljem je udario Ristivojevića po glavi, a tada je pištolj opalio i metak je pogodio Balića iz neposredne blizine u glavu. On je bio teško ozlijeđen, a od zadobivenih je ozljeda nakon četiri mjeseca preminuo u bolnici, piše Večernji list.

Glibo je u krvi imao 2,92 promila, a kasnije se branio da se umiješao u naguravanje svojeg prijatelja Balića i osobe imena Neno, u čijoj je ruci vidio pištolj koji mu je pokušao oduzeti, te da je u tom otimanju oružja pištolj opalio i pogodio Balića, koji je pao na tlo.

Objašnjavajući zašto je Glibi povišena kazna Vrhovni sud je naveo kako je prvostupanjski odmjerio kaznu u prekratkom trajanju jer sve utvrđene okolnosti nisu primjereno vrednovane prilikom odmjeravanja visine kazne zatvora: 

"Prvostupanjski je sud propustio cijeniti optuženikovu bezobzirnost. Na javnom mjestu, u naseljenom dijelu grada, bahato je nosio nabijeni pištolj zataknut za pojasom hlača. Prilikom banalnog, pijanog naguravanja, potegnuo je taj pištolj. S prstom na obaraču udario je drugu osobu. Uslijed toga došlo je do nekontroliranog ispaljenja s fatalnim ishodom. Sve se to odvijalo u popodnevnim satima ispred stambenih zgrada u blizini brojnih građana. Optuženik je zbog ovisnosti o alkoholu sklon ekscesima", obrazložio je Vrhovni sud.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!