Ostani doma
Novosti / Crna kronika

teški uvjeti za sve

Pritvorenik umro u Remetincu, peti u četiri mjeseca: Zatvor je prebukiran, na 19 zatvorenica jedan čučavac?

Pritvorenik umro u Remetincu, peti u četiri mjeseca: Zatvor je prebukiran, na 19 zatvorenica jedan čučavac?
Slavko Midzor/PIXSELL

Na ztvorenike pazi premali broj ljudi, žalili su se pravosudni policajci

U Zatvoru u Zagrebu u subotu 1. svibnja preminuo je istražni zatvorenik kojem je istražni zatvor određen rješenjem Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Smrt su utvrdili su djelatnici Hitne medicinske pomoći, a iz Uprave za zatvorski sustav kažu kako na tijelu nisu utvrđeni znakovi nasilja, pišu 24 sata

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O događaju je obaviještena i nadležna policijska postaja koja je, navode u Uredu, "poduzela zakonom propisane radnje." Uzrok smrti istražnog zatvorenika bit će poznat nakon pribavljanja obdukcijskog nalaza.

Ovo je peti zatvorenik koji je u posljednja četiri mjeseca umro u Remetincu. Zatvorenik Ivica R. (39) iz Lobora umro je 25. ožujka. U 7 sati nije bio na prebrojavanju zatvorenika, navodno mu je pozlilo i liječnica ekipe Hitne pomoći koja je pozvana mogla je samo konstatirati smrt.

Stjepan Pavletić (79), zvani "Beli Konj" preminuo je 17. veljače u  bolnici . Bilo je to dan nakon preprate u Remetinec u koji je dospio zbog ponovnog posjedovanja i preprodaje kokaina, a nakon što mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Sredinom siječnja preminuo je zatvorenik Dalibor M. (36) navodno zbog zlouporabe heptanona dok su drugog zatvorenika, koji je zbog predoziranja pao u komu, uspjeli spasiti. Lani na Badnjak  u zatvoru je pozlilo Mirsadu Šečiću  (27), koji je u izdržavao zatvorsku kaznu zbog nekoliko manjih kaznenih djela, hitno je prevezen u bolnicu, no nakon dva dana je preminuo.

Kako neslužbeno doznaju 24 sata, zagrebački zatvor je prebukiran. U njemu je 800-tinjak zatvorenika i zatvorenica na koje pazi, više puta isticali su pravosudni policajci, premali broj ljudi. Kako nemaju dovoljno prostora nedavno su skladište adaptirali u ćeliju u kojoj je 19 zatvorenica, a imaju samo jedan čučavac.

Također zbog nedovoljnog broja medicinski sestara pravosudni policajci moraju dijeliti terapije za što nisu educirani pa ih dio odbija dijeliti tablete i lijekove zatvorenicima. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!