Ostani doma
Novosti / Crna kronika

'KOCKAO SAM S ARKANOM'

Rubelj je 'drvom za vješanje' uzburkao duhove u Dubravi, a za RTL kaže: 'Znam tko me je prijavio...'

'Tata ćevapa' tvrdi da je omčama na drvetu želio poslati poruku kockarima gubitnicima

Drvo za vješanje osvanulo je nasred zagrebačke tržnice. Vješala je postavio poznati ugostitelj, a policija ga prekršajno prijavila. On, pak, kaže da je to bila posebna poruka. 

Pet štrikova s omčom - osam dana visjela su u zagrebačkoj Dubravi. Jeziv prizor brzo je dignuo sve na noge, čak i policiju. Sve dok se nije otkrio autor - biznismen, poznatiji kao "tata ćevapa" - Ivan Rubelj

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rekao sam čovjeku: 'odi mi kupi pet užeta'. Mogao sam reći, idi i kupi mi 10, ali rekao sam 5", kaže Rubelj. 

Kažnjen za prekršaj

No, Rubeljeva umjetnička instalacija policiji se nije svidjela pa je kažnjen po članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. "Tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana", stoji u članku 6. Zakona. 

Omči na drvetu danas više nema. Rubelj se kazni smije. Tvrdi, zna tko ga je i prijavio, a uvjerava kako omče nitko nije mogao doživjeti ozbiljno niti kao opasnost.  

"Gledajte koliko je to visoko. Ograđeno. To moraš lojtru donijeti od pet metara da se popneš. To je simbolika jedna bila. Simbolika", objašnjava. I to, kaže, simbolička poruka kockarima gubitnicima. 

Vezana vijest

omče u Dubravi

"Ja sam bio isto kockar. Meni svi kažu: pa i ti si bio kockar. Da, ja sam mozgom kockao. Ja sam kockao s ljudima. Ja nisam kockao s aparatima, strojevima, ja sam kockao s ljudima. Ja sam zaradio 2 milijuna maraka. Da, zaradio. Ja sam s Arkanom kockao. Nitko me nije pobijedio", tvrdi Rubelj. 

Sada se vratio staroj ljubavi - ćevapima, za koje kaže kako je najbolje što zna raditi u životu. Je li na tom stablu htio nekome uputiti ozbiljniju poruku ili je to samo doista dobronamjerno upozorenje kockarima - istražuje policija.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!