Ostani doma
Novosti / Crna kronika

bivši trener Dinama

Za Zoranom Mamićem u tijeku raspisivanje Interpolove tjeralice i uhidbenog naloga

Za Zoranom Mamićem u tijeku raspisivanje Interpolove tjeralice i uhidbenog naloga
Dubravka Petric/PIXSELL

Zoran Mamić, za slučaj da ne dođe do njegovog uhićenja, ne može napustiti prostor BiH do zastare izvršenja kazne zatvora

Za bivšim trenerom Dinama Zoranom Mamićem u tijeku je raspisivanje Interpolove tjeralice i Europskog uhidbenog naloga, nakon što se u ponedjeljak do ponoći nije javio na izdržavanje zatvorske kazne, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

"Nadležna tijela BiH trebaju postupati po tjeralici odnosno uhititi Zorana Mamića i odlučiti postoje li u BiH zakonski uvjeti za Mamićevo izručenje Hrvatskoj. Ukoliko BiH odbije izručenje, Mamić će ostati na slobodi u BiH do njegovog eventualnog uhićenja na neki drugi način, ako ne po tjeralici onda po Europskom uhidbenom nalogu'', pojasnio je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je da Zoran Mamić, za slučaj da ne dođe do njegovog uhićenja, ne može napustiti prostor BiH do zastare izvršenja kazne zatvora.

Vezana vijest

Zoran Mamić

Pernar jedini u zatvoru

Od četiri osuđenika za izvlačenje novca iz Dinama do sada se na izdržavanje kazne javio jedino bivši poreznik Milan Pernar koji se u ponedjeljak do ponoći prijavio Odjelu za dijagnostiku zatvora u Zagrebu.

Bivšem Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu određeno da se u zatvor u Remetincu mora javiti 26. svibnja. Vrbanović na ovu odluku ima pravo žalbe, a u roku od tri dana može i podnijeti molbu za odgodom izdržavanja zatvorske kazne.

Prvookrivljeni Zdravko Mamić ranije je kazao da poput brata i on želi zatvorsku kaznu odslužiti u BiH gdje je pobjegao još uoči izricanja prve nepravomoćne presude na osječkom Županijskom sudu.

Vrhovni sud je sredinom ožujka Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od šest i pol godina, dok je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci. Najviši sud je u istom predmetu na tri godine i dva mjeseca smanjio kaznu i Milanu Pernaru, dok je Damiru Vrbanoviću potvrđena kazna od tri godine zatvora.

Vezana vijest

Zoran Mamić

Zdravka Mamića tužitelji u srijedu ispituju u BiH  

Na sudu u Osijeku, čija su dvojica sudaca udaljeni s dužnosti zbog druženja sa Zdravkom Mamićem, u međuvremenu je počelo i drugo suđenje za izvlačenje novca iz Dinama.

Zdravko Mamić sutra bi u BiH trebao biti ispitan o optužbama, među ostalim i na račun sudaca koje je u listopadu dostavio Uskoku na USB sticku, a potom ponavljao na konferenciji za novinare u Mostaru i na društvenim mrežama nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio presudu.

Ispitivanje će se provesti putem tzv. međunarodne pravne pomoći što znači da će sve, prema unaprijed poslanim pitanjima hrvatskog Uskoka, voditi tužitelj iz BiH.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!