Ostani doma
Novosti / Crna kronika

'Ovo je smišljeno'

Povjesničar Hrvoje Klasić primio stravičnu prijetnju smrću: 'Ubij ga maljem, zabijanjem čavla u čelo, srbosjekom ili na drugi način'

Povjesničar Hrvoje Klasić primio stravičnu prijetnju smrću: 'Ubij ga maljem, zabijanjem čavla u čelo, srbosjekom ili na drugi način'
Pixsell / RTL

Ovo nije prvi put, išao sam već u par navrata na policiju i policija je uvijek susretljiva, međutim nikad nisu našli pošiljatelja.

Povjesničar Hrvoje Klasić navikao je, kaže, na prijetnje i dobacivanja u afektu, no prijetnja koju ga je jutros dočekala na stolu u uredu na Filozofskom fakultetu ipak ga je potresla. Klasić je, naime, primio prijeteće pismo u kojem je jasna prijetnja smrću. Anonimni pošiljatelj piše:

"Ubij Klasića, a ne Srbina! Ubij Klasića izdajnika! Ubij ga onako kako su ustaše u Jasenovcu ubile više od 700.000 Srba: maljem, zabijanjem čavla u čelo, srbosjekom ili na drugi način. Ne samo Klasića nego i druge dobro poznate izdajnike koji otvoreno i tajno djeluju protiv hrvatskog naroda i to u: Hrvatskom saboru, pravosuđu, medijima, nekim fakultetima, takozvanim antifašističkim i drugim nevladinim udrugama. Sve to snimiti i postaviti na društvene mreže da se može gledati. Sve dotle dok se Hrvatska ne riješi svojih izdajnika neće krenuti naprijed. Za dom spremni!"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Klasić je zbog svog pisanja i onoga što govori u medijima primio do sada više prijetnji i obično ih je prijavljivao policiji, no nikad nije pronađen počinitelj.

"Pismo je stiglo poštom na Filozofski fakultet i dočekalo me kad sam došao na predavanje. Ovo nije prvi put, išao sam već u par navrata na policiju i policija je uvijek susretljiva, međutim nikad nisu našli pošiljatelja. Nije mi baš najugodnije, mada mi nije prvi put i nije da se nisam naučio, ali ono što me muči ili čudi je što ovo nije u afektu, ovo nije da prolazim ulicom i da mi netko opsuje, što mi se često događa, ovdje je netko morao sjesti za kompjutor, osmisliti i napisati prijetnju smrću, kupiti kovertu i marku, odnijeti to i ubaciti u sandučić. To je s predumišljajem, svjesno."

Vezana vijest

Bolnica

Klasić ne povezuje to s nekim posebnim istupom posljednjih dana, poput izjave za RTL o partizanskoj bolnici ili kolumnom koju je napisao za Net.hr. "Mislim da nije bio neki konkretan povod osim mog općeg javnog djelovanja", rekao je u razgovoru za RTL.hr

Na pitanje hoće li prijetnju prijaviti policiji, kaže da nije siguran. "Ne znam, opet prolaziti sve to skupa, sjediti satima u policiji, ne vidim nekog smisla, ne bi mi bilo prvi put", zaključio je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!