Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Okolnosti se istražuju

Mrtav muškarac pronađen u šumi kod Našica: Bio je okrivljen da je zapalio vikendicu bivšeg glavnog državnog odvjetnika

Mrtav muškarac pronađen u šumi kod Našica: Bio je okrivljen da je zapalio vikendicu bivšeg glavnog državnog odvjetnika
Davor Javorovic/PIXSELL

Vikendica Radovana i Radmile Ortynski u Postirama na Braču zapaljena je 2017. godine

Milan Bulat (55), drugookrivljeni za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog u srijedu ujutro pronađen je mrtav u šumi nedaleko od Našica, a prema informacijama Jutarnjeg lista, sumnja se da je počinio samoubojstvo. Pokraj njega je, naime, pronađen pištolj.

Očevidom koji je obavila očevidna ekipa PU osječko-baranjske rukovodila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika koja je naložila obdukciju tijela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jutros u 7,46 primili smo dojavu da je 55-godišnji hrvatski državljanin pronađen mrtav. Očevid je obavila očevidna ekipa zajedno sa zamjenicom ODO koja je naložila obdukciju", potvrdio je Jutarnjem listu Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske, ne otkrivajući identitet pronađene osobe.

Bulatu se skupa s još petero optuženih za palež vikendice Ortynskog sudilo na Županijskom sudu u Osijeku još od listopada 2019., kada je on kao drugooptuženi jedini priznao krivnju za kazneno djelo, ali kako je rekao "ne onako kako se navodi u optužnici".

Vikendica Radovana i Radmile Ortynski u Postirama na Braču zapaljena je 1.4.2017. godine. No, akcija je pošla po zlu uslijed eksplozije u kojoj je Bulat zadobio višestruke opekline po tijelu, zbog čega je, kako navodi USKOK, uslijedila akcija njegova spašavanja i izvlačenja sa Brača u čemu su sudjelovali ostali optuženici. Bulat je vrlo brzo prebačen u BiH, gdje se liječio u više gradova, a što je, prema optužnici, financirao Baković, a onda je nakon nekoliko mjeseci prebačen u Njemačku. Policija ih je uhitila u svibnju 2018. u sklopu akcije kodnog imena 'lignja', a branitelji i optuženi tvrde da nije bilo nikakvog zločinačkog udruživanja te da protiv optuženika nema nikakvih dokaza.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!