Ostani doma
Novosti / Crna kronika

MEĐU GOSTIMA NASTALA PANIKA

Detalji nezapamćenog požara u kaštelanskoj marini! Milan Popović potvrdio RTL-u: 'Potpuno je izgorjela i moja jahta'

U požaru u marini izgorjelo je šest jahti. Ozlijeđenih nema, ali materijalna šteta je milijunska

Nezapamćena katastrofa dogodila se sinoć u Kaštel Gomilici. U požaru u marini izgorjelo je šest jahti. Ozlijeđenih nema, ali materijalna šteta je milijunska. Izgorjela su dva domaća i četiri strana broda. Jedan od vlasnika jahte je i poduzetnik Milan Popović.

Plamen je prvo zahvatio jednu jahtu, a dok su vatrogasci stigli već je gorio i drugi brod na pristaništu. A onda redom, prizor koji je zaprepastio mještane Kaštel Gomilice. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jedan brod je bio usred požara konopi pucaju, brod se maknuo sam. Jedan brod smo mi oteglili na plažu da olakšavamo gasiteljima gašenje, a ova tri se gase na molu", rekao je zapovjednik DVD-a Kaštela Darko Maretić

Čula se eksplozija, a osjećao se neugodan miris plastike

Ubrzo su stigle sve raspoložive vatrogasne snage iz Kaštela i Splita. Potom se čula i eksplozija koja je otežala gašenje uz vjetar, a osjećao se i neugodan miris plastike. Od dima se, kažu, Split nije vidio.

"Mi smo došli vidjeti ovo što se događa, po zadnjim spoznajama, gori između pet i šest brodova, jednog su oteglili prema Slatinama, a četiri do pet gore tu", kazao je Mario Marin iz Kaštel Novog. 

Među gostima u Marini, nastala je panika. Dio je ubrzo napustio svoja plovila. "Gosti s brodova su evakuirani i nalaze se u ovoj zgradi, gore u restoranu", kazao je gradonačelnik Kaštela, HDZ-ovac Denis Ivanović

Vezana vijest

brod požar

"Ne, nisi mogao pobjeći"

Dok su neki bježali, neki su sami spašavali svoje brodove. "Ne, nisi mogao pobjeći. Bio sam vani kada je to počelo i sve gledao. Kada je brod počeo plutati, zablokirao je marinu. Kada smo vidjeli kako kreće prema nama, odvezali smo užad i pomaknuli smo se ovamo", rekao je Danac Jens Henricson

Desetak vatrogasaca, tri vozila i vatrogasni brod gasili su požar i jutros. Aktivno je bilo i nekoliko cisterni. Na plaži su se nalazili brodovi koje su maknuli kako se vatra ne bi širila.

"Hvala Bogu. Moglo je biti puno gore. Prošli smo dobro zahvaljujući intervenciji ljudi nakon što je bio nemar ljudski u kuhinji jednog broda gdje je nastao", rekao je vlasnik Marine Kaštela Joško Berket

Vezana vijest

Požar brodova, Kaštel Gomilica

Izgorjela i jahta Milana Popovića

U marini je inače privezano oko 450 brodova s velikim brojem nautičara. "Dobro je što se same štete tiče i veličine. Taj F Gat na kojem je počelo, počelo je s istočne strane, a na zapadnoj strani su mega jahte najskuplje. Nije nastradala nijedna mega jahta čija je vrijednost veća od svega što je izgorjelo", rekao je Berket. 

Požar brodova, Kaštel Gomilica

A kako neslužbeno doznajemo, vatra je progutala dva domaća broda, te 4 strana, u vlasništvu Britanca, Nijemca i Austrijanca, a kako nam je potvrdio i srpski poduzetnik Milan Popović potpuno je izgorjela i njegova jahta. Jedan od tih vlasnika bavio se i charterom. Točan uzrok požara i visina materijalne štete utvrdit će se očevidom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!