Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Eksplozivna naprava ispred stana

Eksplozija na Laništu pokazuje da nova generacija kriminalaca u međusobnim obračunima udara čak i na žene i djecu

Dobra vijest je da statika zgrade nije narušena. Osposobljena je struja i voda

Dva dana nakon što je postavljen ispred jednog stana u zgradi na zagrebačkom Laništu - policija još traga za počiniteljima. U tijeku je i sanacija tog dijela zgrade. Zasad je jasno samo jedno: nova generacija kriminalaca u međusobnim obračunima udara čak i na žene i djecu.

Kao da je prošao uragan. Kome je ovo bila poruka i kakva točno? Eksplozivna naprava bila je postavljena ispred stana Tomislava Sučića u kojemu je živjela njegova partnerica s djecom.

Sučića USKOK sumnjiči da je organizirao i vodio zločinačku grupu koja je krijumčarila gotovo 16 tona droge, palila automobile i utjerivala dugove. Vijest o eksploziji, poručuje odvjetnik, šokirala je i Sučića koji se posljednje dvije godine nalazi u Remetincu.

"Ovo što se desilo je šokantno tim više što se radi o bezobzirnom napadu na obitelj mog branjenika, a kada tome pridodamo da su bili ugroženi životi većeg broja ljudi. Sreća je u nesreći što su izbjegnute ljudske žrtve", rekao je Hrvoje Korša, odvjetnik Tomislava Sučića.

Zlatno pravilo mafije oduvijek je bilo da se obitelj nikad ne dira. Zašto je sada napad usmjeren na Sučićevu suprugu i djecu?

"Ja ne znam za slučaj da se dogodio da su postavili bombu pod auto u vrijeme kada netko ide voditi dijete u vrtić, da nastrada i dijete, kad ide voditi majku u bolnicu. To je upravo poruka da idući put ako ne vrati novce u međuvremenu ili ne odradi nešto što je trebao odraditi - zna što ga čeka idući put, izjavio je Branko Lazarević, bivši voditelj ekipe za očevide PUZ-a.

Vezana vijest

ana raić knežević

"Boje se onoga što će biti"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog nove generacije kriminalaca - uznemireni su i stanari Laništa.

"U principu boje se onog što će biti poslije, mi kao normalni civilizirani ljudi ne možemo nikog izdvojiti iz zgrade, čak neki pitaju možemo li napisati peticiju da gospođu...to je glupost. Mi moramo od policije moramo imati dokaz da su oni tu", kazao je Jurica Maršić, predstavnik stanara.

Treći kat već neko vrijeme čuva policija. Dobra vijest je da statika zgrade nije narušena. Osposobljena je struja i voda. Još se čeka plin.

Vezana vijest

Lanište


"Ono što je nama prioritetno i prvo da osiguramo imovinu stanara jer kao što znate sva protuprovalna vrata su zbijena iz tokova, svi su stanovi otvoreni, rekao je Kristina Tadić, direktorica tvrtke koja upravlja zgradom.

I dok policija traga za krivcem, zanimljivo da je Sučićeva partnerica policiji nedavno prijavljivala prijetnje.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!