Ostani doma
Novosti / Crna kronika

'ovo nije neobično'

Seizmolog: 'Na području cijele Hrvatske bilježimo povećanu seizmičku aktivnost, nije isključeno da će biti i jačeg potresa'

Seizmolog: 'Na području cijele Hrvatske bilježimo povećanu seizmičku aktivnost, nije isključeno da će biti i jačeg potresa'
Goran Stanzl/PIXSELL

'Kad realno gledamo ovu situaciju, za očekivati je da će biti još podrhtavanja. Teško je predvidjeti kakve će biti magnitude', kaže Tomislav Fiket

Nakon jakog potresa od 4,7 prema Richteru koji je jutros pogodio područje Šibenika nisu prijavljene veće štete, doznaje se u Županijskom centru 112. 

"Za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta. Imamo  informaciju da je u mjestu Vrpolje u dvorište kuće pao komad stijene koja se odlomila i udario u automobil, ali nitko nije ozlijeđen'" kazali su iz Centra 112 koji je jutros zaprimio veliki broj poziva, uglavnom uplašenih građana. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potres s epicentrom 13 kilometra jugoistočno od Šibenika dogodio se u 5 sati i 59 minuta. 

Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba RH.

Vezana vijest

Potres, kamen, auto

Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su iz svojih kuća na ulice, no ubrzo se većina vratila u domove. Prema izviješću korisnika Europskog mediteranskog seizmološkog centra, potres se osjetio na području Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Dežurni seizmolog Seizmološke službe Republike Hrvatske Tomislav Fiket komentirao je za Index.hr potres na području Šibenika.

"Kad realno gledamo ovu situaciju, za očekivati je da će biti još podrhtavanja. Teško je predvidjeti kakve će biti magnitude. Međutim, na području cijele Hrvatske bilježimo povećanu seizmičku aktivnost te, poučeni prijašnjim iskustvima, nije isključeno da će biti i jačeg potresa", rekao je Fiket. 

Kaže kako ovo nije neobično. 

Nesreća kod Vrpolja

"Cijelo naše područje je pod istim zbivanjima, tu je Jadranska mikroploča i na cijeloj ploči se događa aktivnost. To nije neuobičajeno. Naravno, ovaj potres nema nikakve veze s onima u Zagrebu i na Baniji jer je na drugom rasjednom sustavu", rekao je Fiket. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!