Ostani doma
Novosti / Crna kronika

DRAMA U METROPOLI

Ispovijesti stanara zgrade koju je zahvatio požar u Novom Zagrebu: 'Kažu da je od fena...'

Na devetom katu nebodera u Novom Zagrebu buknuo je požar koji se počeo širiti zgradom, a dio stanara s viših katova spašavali su vatrogasci

Na devetom katu nebodera u Novom Zagrebu buknuo je požar koji se počeo širiti zgradom, a zbog gustog dima dio stanara s viših katova spašavali su vatrogasci. Na teren su stigli brzo jer je vatrogasna postrojba u blizini zgrade, pa nitko od stanara nije zadobio teže ozljede. Što je uzrok požara, očevid tek treba utvrditi.

Vatra je sukljala iz stana na devetom katu, a otvoreni plamen penjao se prema vrhu nebodera. "Ja sam na 6. Osjetio se dim, došla sam na terasu i padalo je sve. Ne znam što se dogodilo, kažu da je od fena, da su instalacije pregorjele, i da se to proširilo s 9. na 10., 11., 12. kat", kazala je stanarka nebodera Marija Bašić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nismo primijetili doma ništa, tek kad smo izašli van smo vidjeli što se događa, pokupila sam dijete, mačku", kazala je stanarka nebodera Vesna. 

Stariji muškarac ostao zarobljen na 12 katu

Sreća je što najbliža vatrogasna postrojba preko puta pa su vatrogasci odmah stigli. Na balkonu 12. kata zatekli su starijeg stanara koji je čekao pomoć. "Mi često kad komuniciramo s ljudima kažemo da je to najbolje što možete napraviti: zatvoriti sva vrata od požara kad bježite van, postaviti se na balkon i čekati da mi dođemo po vas ili vatrogasnim vozilom ili iznutra kao što smo radili ovdje spašavanjem iznutra", rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih

Spašeni muškarac jedan je od osmero stanara koje su vatrogasci izvukli. "Nadisao se jedino dima. Sin je razgovarao s njim. Nema opekotina, ali su ga preventivno odvezli na Rebro jer ima 90 godina", ispričao je Željko Matijašić

Vezana vijest

požar trnsko dron

Dva stana su potpuno izgorjela

Uz stanare, spašavali su se i kućni ljubimci, neki od njih trebali su i kisik. Dva stana potpuno su izgorjela, a više ih je zadimljeno. "Grad Zagreb je ponudio smještaj ukoliko je potrebno osobama iz opožarenih stanova vidjet ćemo da li će tu mogućnost iskoristiti za sad su rekli da su se snašli kod rodbine i prijatelja", rekao je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet. 

15 osoba pregledala je hitna pomoć, a u KBC Zagreb prevezene su tri, od kojih je jedna, prema policijskim informacijama, ozlijeđena. Požar je gasilo više od 30 vatrogasaca s 11 vozila. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!