Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Ljubo Pavasović Visković

Odvjetnik uhićenog suca Krušlina za RTL: 'Zdravko Mamić je nespretno sebe doveo u situaciju da bude izručen!'

'USKOK ovo radi jer je prepoznao enormno veliki, dragocjeni pokajnički potencijal kod Mamića. Oni ga žele ovdje', kaže Pavasović Visković

Od zore traje velika akcija USKOK-a i policije u Osijeku! Uhićena su trojica osječkih sudaca - Krušlin, Vekić i Kvesić, koje je za korupciju teško optužio bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić. Među uhićenima je i poduzetnik Drago Tadić

Pretrage poslovnih i privatnih prostorija traju od jutra, a ovom istragom obuhvaćena su i braća Mamić. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gost RTL-a Danas bio je odvjetnik Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković.

Sudac Darko Krušlin privođenje

S njim je razgovarala Ivana Ivanda Rožić koja je u RTL-u Danas rekla da je krenulo ispitivanje osumnjičenih. Dragu Tadića već ispituju, a Darko Krušlin dolazi u 20 sati.

"Za sada imamo okvirne informacije. Koliko za sada znam, ne radi se o kaznenom djelu navodnoh primanja mita", kazao je Pavasović Visković i dodao da će njegov klijent iznijeti obranu i da će odgovarati na pitanja.

"On je donio osuđujuću presudu, proces je završio u kratkom roku. On je obavio svoj posao, bez zamjerke. USKOK je na skliskom terenu", kazao je gost RTL-a Danas.

Kaže da u svemu ovome nema velikog iznenađenja, da je pritisak javnosti i politike bio snažan.

"Tek nakon ovoga će što će biti sa njegovom sudačkom karijerom", kaže Pavasović Visković o Krušlinu pa nastavio:

"Cijela priča se radi jer je Mamićev cilj srušiti presudu na Ustavnom sudu. Nidje se ne stavlja Krušlinu na teret da je od Mamića ili njegovog prijatelja primio novac. Sklizak je ovo teren za USKOK, pitanje je hoće li dokazati išta. Zdravko Mamić je nespretno sebe doveo u situaciju da bude izručen. USKOK ovo radi jer je prepoznao enormno veliki, dragocjeni pokajnički potencijal kod Mamića. Oni ga žele ovdje", kazao je i dodao:

Vezana vijest

Zvonko Vrban

"Politika u Hrvatskoj često prebacuje pravosuđu da ne radi svoj posao. Sada je na politici da prisili BIH da poštuje dogovor", jasno će i dodaje:

"Postoji priča o satu, ali ona se događa prije nego postaje raspravni sudac. Nakon par sati je taj sat otputovao u drugom pravcu", kazao je Ljubo Pavasović Visković.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!