Ostani doma
Novosti / Crna kronika

jurcali bez vozačke i kaciga

Dvojicu maloljetnika na motoru u Istri udario i pregazio traktor. U bolnici su s teškim ozljedama

Dvojicu maloljetnika na motoru u Istri udario i pregazio traktor. U bolnici su s teškim ozljedama
Pixsell (ilustracija)

Od sudara su pali na tlo u kojem trenutku ih je traktor pregazio i nastavio kretanje nizbrdicom

U srijedu predvečer se na području Pazina dogodila prometna nesreća u kojoj su teško ozlijeđena dvojica maloljetnika, izvijestila je istarska policija.

Nesreća se dogodila kada je u naselju Zovići maloljetnik koji još nije položio vozački, upravljao neregistriranim motociklom marke Zong Shen, te se u blagom zavoju, na uzbrdici, nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, već se sudario s traktorom, kojim je iz suprotnog smjera, također bez dozvole, dolazio 51-godišnjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vozač motocikla i putnik na motociklu, također maloljetnik, nisu nosili zaštitne kacige. Od sudara su pali na tlo u kojem trenutku ih je traktor pregazio i nastavio kretanje nizbrdicom, nakon čega je udario u zid dvorišta, objavila je policija.

Zadržani u bolnici u Puli

Oba maloljetnika prevezena su u pulsku bolnicu, gdje su zadržani na liječenju zbog teških tjelesnih ozljeda. Policija provodi istragu.

"Kako bi se spriječile ovakve teške posljedice, policija podsjeća da prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač motocikla ili mopeda, kao i osobe koje se prevoze na tim vozilima, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Također je potrebno naglasiti i obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede. Roditelji bi trebali voditi računa o sigurnosti svoje djece i pobrinuti se da budu osposobljeni za sigurno sudjelovanje u prometu", podsjeća se u policijskom priopćenju.
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!