Ostani doma
Novosti / Crna kronika

drama u središtu grada

FOTO, VIDEO Zadarska apokalipsa: Vatrena stihija zahvatila nekoliko stanova, stanari evakuirani. Pogledajte najnovije fotografije

Za sada nisu poznati uzrok i okolnosti izbijanja požara, što će se utvrditi očevidom

U višestoljetnoj kući u središtu Zadra, na Narodnom trgu, u utorak oko 11,30 sati izbio je požar u jednom od stanova, vatrogasci su obustavili širenje vatre i ostat će na terenu cijeli dan i noć, a stanari su evakuirani, doznaje se od zadarskih vatrogasaca.

Požar je izbio u jednom stanu, te je zahvatio još nekoliko stanova i poslovnih prostora te potkrovlje. Vatrogasci su obuzdali širenje vatre na prvom i drugom katu, ali plamen još uvijek tinja i širi se među drvenom konstrukcijom zgrade iz 14. stoljeća, potvrdio je Hini Željko Šoša, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na terenu su 23 vatrogasca s devet vozila i kako najavljuje zapovjednik Šoša, gasit će se cijeli dan i noć jer je riječ o starim, suhim drvenim gredama, trstici i drvenim podovima.

Požar stana u središtu Zadra

"Cijeli je Poluotok praktički požarna zona, moramo lokalizirati vatru da ne zahvati susjedni krov u Ulici Mihovila Klaića i da se ne širi dalje. Svi stanari su evakuirani i prije našeg dolaska. U zgradi koja gori i susjednim kućama više nema nikoga", dodao je Šoša. 

Za sada nisu poznati uzrok i okolnosti izbijanja požara, što će se utvrditi očevidom.

Vatra je uništila najstariji zadarski obrt. Uz foto atelje Maričić, sa strepnjom su gašenje požara pratili najstariji zadarski obrtnici: Vinko Pavlović u prizemlju spojene zgrade, kao i optičari Bajlo koji su od Grada iznajmili prostor ispod opožarenog stana, piše 057info.hr.

Vezana vijest

Požar, Zadar

Na žalost požar se proširio i na stan u susjednoj zgradi, zahvatio je našeg kolege Davora Valčića u koji mu je za koji dan trebala stići prinova.

Vatrogasci očito nisu uspjeli biti brži od vatre koja je našla put do uništenja ne samo imovine već i ljudskih sudbina. 

U zgradi u kojoj je izbio požar dim je osjetio jedan od zadarskih odvjetnika koji na gornjem katu ima svoj prostor. U minutu se razbuktala, kazao je Ivan Rudić koji je pravodobno reagirao, rastjerao sve ljude iz ureda i sa "šugamanom" na ustima spustio se na ulicu. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!