Ostani doma
Novosti / Crna kronika

pretresi

Policija i Uskok upali u GSKG: Uhićene četiri osobe. Među njima i voditelj hitnih intervencija

Policija i Uskok upali u GSKG: Uhićene četiri osobe. Među njima i voditelj hitnih intervencija
Patrik Macek/PIXSELL

Među uhićenima je i jedan djelatnik GSKG-a, koji je voditelj jednog od ureda u toj zagrebačkoj gradskoj tvrtki

Više osoba uhićeno je rano jutros na području Zagreba, a PNUSKOK je ušao u zagrebački GSKG.

U akciji osim PNUSKOK-a sudjeluje i USKOK, a uhićene su četiri osobe, među kojima  je i jedan djelatnik GSKG-a, koji je voditelj jednog od ureda u toj zagrebačkoj gradskoj tvrtki.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je za medije da je riječ o voditelju hitnih intervencija u GSKG-u. 

Više pročitajte OVDJE

Ostali osumnjičenici su, kako neslužbeno doznaje Večernji list, vlasnici tvrtki koje su dobivale poslove s GSKG-om. Riječ je o više djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, a policija je  pretraživala kuće, stanove i poslovne prostore uhićenih osumnjičenika.

Policija i Uskok upali u GSKG: Uhićene četiri osobe. Među njima i rukovoditelj iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada


Prema prvim neslužbenim informacijama, spomenute tvrtke dobivale su poslove koji se financiraju iz pričuve, no za sada nije poznato  kada su ti poslovi obavljani, odnosno jeu li povezani s protupotresnom obnovom Zagreba. Policija  navodno duže vrijeme istražuje neke određene sumnjive poslove u GSKG-u,  zbog čega je izuzeta i neka dokumentacija. 

USKOK je objavio šturo priopćenje na svojim službenim stranicama koje prenosimo u cijelosti:

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se u odnosu na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv gospodarstva.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost."

Priopćenjem se oglasila i policija:

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!