Ostani doma
Novosti / Crna kronika

NEMA MIRA U ZAGREBU

Uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota, ispitana mu je i sestra. Istražitelji i u sudu u Sesvetama

Uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota, ispitana mu je i sestra. Istražitelji i u sudu u Sesvetama
Robert Anić/PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL

USKOK je objavio da su uhitili pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela

U Dubrovniku je uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota. USKOK je objavio da su uhitili pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela dok je MUP izvijestio da su uhićenja provedena na području tri policijske uprave: dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske. 

Šegotu su policajci jutros stavili u automobil u Dubrovniku i vozili su ga za Zagreb. Istražitelji PNUSKOK-a su u Gradskim grobljima, a pretresaju i ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša, koji jutros nije došao na posao, pa se sumnja da je i on pritvoren. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, pretresaju sobu bivšeg voditelja Groblja Patrika Šegote koja se nalazi u Zagrebparkingu čiji je sada zaposlenik. Kako doznajemo Šegoti su jutros istražitelji pretresli stan i auto u Dubrovniku. Oko 9 su krenuli prema Zagrebu, a onda ga čeka pretres njegova doma u Zagrebu. 

Vezana vijest

Šegota i Terešak

O jutrošnjim uhićenjima kratko se oglasio USKOK. 

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost."

Ispitana i sestra Patrika Šegote

U priopćenju MUP-a navodi se kako su u sklopu PNUSKOK-ove akcije jutros uhićene i dvije osobe u PGŽ. Novi list saznaje se da je riječ o akciji koja je dijelom provedena u Omišlju.

Naime, kako je Novom listu neslužbeno potvrđeno iz MUP-a, jedna od tih osoba koja je jutros u Primorsko-goranskoj županiji ispitana od policije u slučaju Patrika Šegote je njegova sestra Tamara Šegota, koja je boravila u Omišlju.

Ona inače ima tvrtku pod nazivom Notitia d.o.o., društvo s ograničenom odgovornošću za consulting usluge, koja je prijavljena u Osijeku, te se pretpostavlja da se sumnja je dio poslova bio obavljan putem njezine tvrtke. Također, u Zagrebu su uhićene i dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama, zbog sumnje da su primale mito, piše Novi list. 

 

Vezana vijest

patrik šegota


Šegota je prošle godine podnio ostavku nakon što su mediji otkrili da je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na groblju Mirogoj. Na natječaju koji je trajao samo četiri radna dana pobijedile su četiri tek osnovane tvrtke.

Vezana vijest

Mirogoj arkade

Šegota je privukao pozornost i na sprovodu bivšeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića jer je na maski za lice nosio njegov lik. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!