Ostani doma
Novosti / Crna kronika

'nepovezane priče'

Napadač na dvije žene prije dva mjeseca bio u udruzi 'Snaga vjere': 'Rekao je da nema gdje spavati... Vidjelo se da je sitni kriminalac'

Napadač na dvije žene prije dva mjeseca bio u udruzi 'Snaga vjere': 'Rekao je da nema gdje spavati... Vidjelo se da je sitni kriminalac'
Ilustracija/Ivo Čagalj/PIXSELL

'Govorio sam mu da treba promijeniti svoj život, da se javi u komunu za početak, ali njega je to očito nerviralo pa me nije ni slušao', kaže Nikša Džanko

Muškarac (28) iz Gline koji je osumnjičeni za dvostruki pokušaj ubojstva u Splitu, tvrdi da nije tukao žene. Negira kazneno djelo iako su oba napada snimile nadzorne kamere.

Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Muškarac je već prijavljivan za široki spektar kaznenih djela, a prije ispitivanja u Državnom odvjetništvu pregledala ga je psihijatrica. Utvrdila je da je opasan za okolinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koliko dugo je 28-godišnji Aleksandar Nišević iz Gline, koji je u subotu ujutro teško ozlijedio dvije žene na Firulama i na Blatinama, boravio na području Splita i okolice, ne zna nitko.

Vezana vijest

Policija, uhićenje, ilustracija

Prije dva mjeseca 28-godišnjak pokucao na vrata prenoćišta udruge "Snaga vjere" u Varoši. Nikša Džanko, koji vodi tu udrugu, primio ga je na spavanje, baš kao što prima svakoga kome treba pomoć, topli obrok, a nije to u mogućnosti osigurati, piše Slobodna Dalmacija.

Vezana vijest

nasilje

"Primili smo ga kao i svakog tko nam dođe, ali nije se dugo zadržao. Rekao je da nema gdje spavati i da nema novaca, pa smo mu dali krevet. Rekao je da je beskućnik i spominjao je neke pomalo nepovezane priče kako je živio u Glini dok nije pala, pa na Kosovu, pa je spominjao težak razvod roditelja, pa Ameriku... Vidio sam odmah da mu se ne može baš vjerovati. Djelovao je malo glupasto, a vidjelo se da je tipični sitni ulični kriminalac. Govorio sam mu da treba promijeniti svoj život, da se javi u komunu za početak, ali njega je to očito nerviralo pa me nije ni slušao. Nakon nekoliko dana u prenoćištu rekao je da ide dalje, da će raditi kod nekog čovjeka na Žnjanu. Od tada nisam čuo ništa o njemu do ovog ružnog događaja, kada je napao jadne žene", govori Džanko, koji, poput čitave javnosti, osuđuje ovakav čin muškarca iz Gline.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!