Ostani doma
Novosti / Crna kronika

PRIVEDENI I ZAPOSLENICI GRADA

Odvjetnik arhitekta uhićenog u velikoj USKOK-ovoj akciji u Splitu: 'Aktivno je iznosio obranu. Sve je negirao'

Odvjetnik arhitekta uhićenog u velikoj USKOK-ovoj akciji u Splitu: 'Aktivno je iznosio obranu. Sve je negirao'
Ilustracija: Miranda Cikotić/PIXSELL

Najistaknutije ime s popisa uhićenih svakako je poduzetnik Zvonko Kotarac

Glavna vijest dana u Splitu jučer su bila uhićenja u Gradskoj upravi, a danas je akcija nastavljena ispitivanjem uhićenika kod tužitelja, a potom će USKOK odlučiti za koga od njih tražiti pritvor. 

Podsjetimo, 12 je osoba uhićeno u jučerašnjoj akciji policije i USKOK-a u Splitu. Čak troje uhićenih zaposlenici su Grada, a neki već imaju potvrđene optužnice za ranije afere. Radi se o nastavku akcije 2019. godine u kojoj se istražuju građevinske malverzacije, točnije lokacijski uvjeti gradnje, urbanističkog plana i generalnog urbanističkog plana Splita te izdavanja građevinskih dozvola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najistaknutije ime s popisa uhićenih, svakako je poduzetnik Zvonko Kotarac. Vlasnik je građevinske tvrtke s kojom je izgradio niz kvartova, značajnih zgrada i hotela diljem, ali i izvan Splita. Uhićeni su i arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić te zaposlenica Gradske uprave Lada Pocrnić Mladinić kao i njezin suprug, arhitekt Neven Mladinić Pocrnić

Vezana vijest

Split

Nakon ispitivanja u USKOK-u njegov odvjetnik Toni Marinković kazao je da je Mladinić Pocrnić aktivno iznosio obranu i sve negirao. Jutros je tužiteljica ispitala šestero osumnjičenih, među kojima i arhitekta Šverka, dok Kotarac još nije došao na red.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!