Ostani doma
Novosti / Crna kronika

obojica u pritvoru

Smrt studentice Petre kod doma na Savi: Za nesreću osumnjičeni motociklist (21) bez vozačke i vozač Audija (20)

Smrt studentice Petre kod doma na Savi: Za nesreću osumnjičeni motociklist (21) bez vozačke i vozač Audija (20)
Sanjin Strukic/PIXSELL

Obojici mladića određen je istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je da je pokrenulo istragu protiv dvojice muškaraca rođenih 2000. i 2001. godine za izazivanje teške prometne nesreće u kojoj je poginula studentica Petra (20) kod Doma Stjepan Radić. 

Sumnja se da je 21-godišnji okrivljenik, 26. lipnja 2021. u 00,36 sati u Zagrebu, bez vozačke dozvole za motor i pod utjecajem alkohola od najmanje 0,27 g/kg upravljao motociklom marke Honda Limbacher NC700 južnom kolničkom trakom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadalje, sumnja se da se obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom kojom ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoj motocikl da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. U nastavku je vožnje, osnovano se sumnja, prešao motociklom preko pune crte na kolniku na sjevernu kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te je pretjecao osobno vozilo kojim je upravljao 20-godišnji okrivljenik i još jedno osobno vozilo.

Velika tuga u ZagrebuPostoji osnovana sumnja da je 20-godišnji okrivljenik u trenutku kada ga je motocikl pretjecao, upravljajući osobnim vozilom marke Audi i pristajući da životno ugrozi osobe koje sudjeluju u prometu, prešao također preko pune crte na kolniku na sjevernu kolničku traku, a da se nije uvjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i tako započeo pretjecanje vozila ispred svog koji se približavao obilježenom pješačkom prijelazu i usporavao kretanje.

Postoji osnovana sumnja da je 21-godišnji okrivljenik bio pod utjecajem alkohola svjestan da ne može sigurno upravljati motociklom te pristajući da u takvom stanju te opisanim načinom vožnje životno ugrozi osobe koje sudjeluju u prometu, pa je u nastavku pretjecanja i kretanja sjevernom kolničkom trakom, usmjerio kretanje motocikla bliže sjevernom rubu kolnika te prednjim dijelom motocikla naletio na lijevu stranu pješakinje koja je prelazila kolnik Jarunske ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza krećući se u smjeru sjevera. Oštećenica je uslijed naleta odbačena te je preminula na mjestu događaja.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor protiv obojice okrivljenika na temelju članka 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku, objavio je DORH.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!