Ostani doma
Novosti / Crna kronika

mučni detalji

Vatrogasci koji su prvi došli na mjesto stravične nesreće: 'Ništa vas ne može pripremiti na takve prizore'

Zapovjednik Ivan Vuleta kazao je da nažalost, nakon ovakvih nesreća, za djelatnike vatrogasnih postrojbi ne postoji stručna pomoć u psihološkom smislu

Gosti RTL-a Danas bili su zapovjednik JVP Slavonski Brod Ivan Vuleta i zamjenik zapovjednika Mario Tonček koji su komentirali stravičnu nesreću na autocesti A3 kod Slavonskog Broda u kojoj je poginulo 10 osoba.

''Prva dojava je bila da gori autobus koji je sletio s autoceste, međutim dolaskom na mjesto događaja vidjeli smo da se taj manji požar sam ugasio, zatekli smo stravičnu scenu, puno ozlijeđenih i puno mrtvih osoba. Naše ekipe koje su došle na teren odmah su zatražile pomoć iz JVP-a. S obzirom na blizinu postrojbe, ona je brzo i došla. Odmah se krenulo u izvlačenje putnika koji nisu samoinicijativno izašli uz njihove krike i jauke, a potom se krenulo u spašavanje ukliještenih osoba koje su se nalazile u autobusu i ispod autobusa. Prizori definitivno nisu za svakoga, to su teške traume, kako za putnika, tako i osoba koje spašavaju. Ništa vas ne može pripremiti na takve prizore. Ovako veliku nesreću sa ovoliko smrtno stradalih osoba i ozlijeđenih ja ne pamtim'', rekao je Tonček.

Vezana vijest

Prometna nesreća, Slavonski Brod

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zapovjednik JVP Slavonski Brod Ivan Vuleta kazao je da nažalost, nakon ovakvih nesreća, za djelatnike vatrogasnih postrojbi ne postoji stručna pomoć u psihološkom smislu. ''Iako bi bilo dobro da postoji neka služba koja bi promptno reagirala sama poslije ovakvih događaja, koja bi došla, obavila sve što treba sa svim žurnim službama, to je stresna situacija i dobro bi došla takva pomoć'', kazao je Vuleta.

Vezana vijest

nesreća

I sam će, rekao je, razgovarati sa svih 12 vatrogasaca razgovarati i pitati ih kako se osjećaju nakon jučerašnhje intervencije. ''U našoj službi poslije ovakvih intervencija radimo analizu, posebnu pažnju ćemo skrenuti na strašan događaj i stres koji su doživjeli, obaviti s njima razgovore i ako bude potrebe, zatražiti pomoć. S obzirom na iskustvo i koliko sam ovdje mislim da neće biti potrebna'', rekao je Vuleta.

nesreća, slavonski brod, autobus

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!