Ostani doma
Novosti / Crna kronika

situacija nije dobra

Policija otkrila što je uzrok velikom požaru kod Trogira! Opet se aktivirao, vatrogasci iz cijele Dalmacije sudjeluju u gašenju

Aktivirala su se dva kraka požara. Kako neslužbeno doznaje naš reporter Ivan Žada, bager je srušio stup s strujom te je iskra izazvala požar

Nešto manje od 800 hektara niskog raslinja, makije, borove šume  i maslinika izgorjelo je u požaru koji je u ponedjeljak ujutro buknuo u Segetu Gornjem i koji je pod nadzorom vatrogasaca.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u utorak je izvijestila da je očevidom utvrđenom kako je uzrok požara iskrenje dalekovoda uzrokovano kratkim spojem nastalim kao posljedica građevinskih radova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako neslužbeno doznaje naš reporter Ivan Žada, bager je srušio stup s strujom te je iskra izazvala požar.

Vezana vijest

Požar kod Segeta gornjeg

O svemu utvrđenome će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Nažalost, kako doznajemo, požar se u utorak poslijepodne opet aktivirao. Na području Segeta Gornjeg aktivirala su se dva kraka požara. 

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković za RTL.hr je kazao da je na sjevernoj strani i sjeveroistoku Segeta Gornjeg došlo do aktivacije požara uslijed jakog vjetra.

"Snage su ponovno na terenu, dva kanadera i dva air tractora", kazao je Tucaković. 

Na teren se u pomoć vatrogascima opet vraća vojska, a policija je izvijestila kako je županijska cesta ŽC 6091 (Plano-Prgomet) zatvorena za promet zbog gašenja požara. Promet se preusmjerava obilazno.

Državna intervencijska postrojba iz Dubrovnika poslala je u Trogir četiri vozila i 12 vatrogasaca. Svoje snage na teren šalje i Javna vatrogasna postrojba Grada Šibenika. 

"Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika krenuli su prema Segetu (Splitsko-dalmatinska županija), gdje će se pridružiti kolegama u gašenju požara", napisali su na Facebooku.

Podsjetimo, požar otvorenog prostora u Segetu Gornjem je buknuo u ponedjeljak u 10,12 sati, gasilo ga je 167 vatrogasaca sa 47 vozila, 25 vojnika, kanadera, četiri air tractora i helikopter. Do 21 sat sinoć je opožareno oko 550 hektara makije, borove šume, niskog raslinja i nešto maslinika. 

Požar, Trogir

Jutros u 5,30 sati je stanje na južnoj i zapadnoj strani povoljno. Požar se približio državnoj cesti D-8 i kućama koje nisu ugrožene te nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, a isto tako nije bila ni ugrožena benzinska postaja na Trogirskoj zaobilaznici. Danas su na terenu ukupno 34 vozila sa 124 vatrogasca iz svih društava Splitsko-Dalmatinske županije te 25 vojnika. Na požar su upućena i dva kanadera.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!