Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Za očuvanje radnih mjesta...

SDP-ov bivši kandidat za gradonačelnika i otac u lisičinama, sumnjiče ih zbog 420.000 kn covid potpora za radnike

SDP-ov bivši kandidat za gradonačelnika i otac u lisičinama, sumnjiče ih zbog 420.000 kn covid potpora za radnike
Dubrovački dnevnik

To nije i jedino kazneno djelo za koje policija sumnjiči Ivana Tropana koji je prije samo nekoliko mjeseci bio kandidat stranke za šefa administracije Dubrovnika

Radnicima "svog trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku prikrio je činjenicu da im pripada pravo na naknadu plaće iz programa Vlade RH, namijenjenog očuvanju radnih mjesta tijekom krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19", tako je PU dubrovačko neretvanska objasnila za što ih sumnjiči.

Riječ je ni manje ni više nego o skoro 420 tisuća kuna za koliko policija sumnjiči dvojicu muškaraca, u dobi od 55 i 32 godine, da su sebi strpali u džep novac koji je Vlada plaćala zapravo za plaće radnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A onda, Dubrovački dnevnik objavio je fotografije privođenja Igora Tropana (55) i njegovog sina Ivana (32), s lisičinama na rukama.

Ivan Tropan (32) je vijećnik u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika iz SDP-a, čiji je bio i kandidat za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima nakon što je otpao izvorni SDP-ov kandidat Jadran Barač.

Vezana vijest

Jadran Barač

Barač je ostavku na kandidaturu dao početkom ožujka, nakon što je izašao iz zadržavanja kod pritvorskog nadzornika i priznavši da doista jest prijetio susjedu, za što je naknadno rekao da je bilo neprimjereno i da je bilo posljedica dugogodišnjih obiteljskih razmirica, uvreda, prijetnji, šikaniranja…

S Tropanovima optužbe su puno ozbiljnije.

U policijskom izvještaju navodi se da je 55-godišnji vlasnik tvrtke od lipnja prošle do lipnja ove godine svojim radnicima, i to njih 17-oro, tvrdio da potpore koje su dobivali pripadaju tvrtki, a ne njima radnicima.

Vezana vijest

Ured, ilustracija

Sumnjiče ga da je od njih tražio da novac koji je njima sjedao na račune, prebace njemu, odnosno na tvrtku, "ili je temeljem pribavljene punomoći osobno u banci podizao prethodno uplaćena sredstva i tako iz zadržavao za sebe osobno", kako glasi vrlo zanimljiva konstrukcija PU dubrovačko-neretvanske.

Za njegovog sina navodi se da mu je pomagao u kaznenom djelu prevare.

Njegovog sina sumnjiče i za to da je u lipnju 2020. na ime dvoje radnika svoje tvrtke krivotvorio dvije svjedodžbe s kvalifikacijama vozača, odnosno, za kazneno djelo krivotvorenja službene isprave.

Ivan Tropan

Policajci su oca i sina naposljetku u utorak s lisičinama na rukama priveli i predali pritvorskom nadzorniku u prostorije svoje policijske uprave.

Videosnimku privođenja možete vidjeti niže:

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!