Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Ni prvi ni zadnji

Općinsko tužiteljstvo: Načelnik policijske uprave je pretjecao kolonu preko pune crte pred zebrom i izazvao sudar

Općinsko tužiteljstvo: Načelnik policijske uprave je pretjecao kolonu preko pune crte pred zebrom i izazvao sudar
Nikola Čutuk/Pixsell

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je kako je 3. kolovoza 2021. podnijelo nadležnom Općinskom sudu u Sisku optužni prijedlog.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je kako je 3. kolovoza 2021. podnijelo nadležnom Općinskom sudu u Sisku optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog više prometnih prekršaja, a iako ne navode identitet osobe vidljivo je kako je riječ o aktualnom načelniku Policijske uprave sisačko-moslavačke Luki Pešutu, a vezano za prometnu nesreću od 11. ožujka ove godine, a o kojoj je policija tada i izvjestila.

U priopćenju se navodi kako su optužni prijedlog podnijeli zbog prekršaja iz članka 12. stavak 4., članka 70. stavka 1. točke 1., članka 74. stavka 1. i članka 73. stavka 1. u vezi članka 293. stavka 1. i 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Riječ je o nepoštivanju prometnih znakova te tri prekršaja nepropisnog pretjecanja za koje su propisane kazne od ukupno 3.800 kuna za tri prekršaja te od 3.000 do 7.000 kuna za onaj najteži – pretjecanje vozila koje se približava pješačkom prijelazu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaje se kako se okrivljenog 58-godišnjaka tereti da je 11. ožujka 2021. u Petrinji, upravljao osobnim automobilom te je, na dijelu kolnika neposredno ispred raskrižja i pješačkog prijelaza na kojem je horizontalnom prometnom signalizacijom (punom linijom) zabranjeno pretjecanje, iako se ispred njega u istom smjeru kretala kolona vozila, pretjecao vozilo kojim je upravljao 48-godišnji vozač (1973.) koji je prethodno započeo skretanje u lijevo.

Prilikom pretjecanja je došlo do naleta osobnog vozila, kojim je upravljao 58-godišnji okrivljenik, u pretjecanju na lijevu bočnu stranu vozila koje je skretalo, pri čemu je lakše ozlijeđen 48-godišnji vozač te je nastala materijalna šteta.

Vezana vijest

policija, ilustraciija zadar

Podsjetimo, nije ovo prva ovakva situacija. 29. srpnja dogodila se prometna nesreća u Bibinjama, PU zadarska je priopćila da je nesreću skrivio rukovodeći policijski službenik koji je vozio pod utjecajem alkohola, a lokalni mediji su otkrili da je riječ o načelniku kriminalističke policije Bori Mršiću


 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!