Ostani doma
Novosti / Crna kronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA

'Džigerice ću ti iščupat, gubo muslimanska': Otac i sin u Ražancu prijetili susjedima, kazneno će odgovarati

'Džigerice ću ti iščupat, gubo muslimanska': Otac i sin u Ražancu prijetili susjedima, kazneno će odgovarati
Shutterstock/Ilustracija

Dvojicu okrivljenika tereti se da su zbog narušenih odnosa oštećenicima, za koje su znali da su druge vjeroispovijesti, zaprijetili da će ih usmrtiti

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu ocu i sinu iz Ražanca kod Zadra koji su susjedima prijetili smrću. Osim što su im prijetili smrću, vrijeđali su ih i na temelju vjeroispovijesti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 2. rujna 2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1953. i 1976.) zbog počinjenih kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona. (3. 9. 2021.)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U optužnici se dvojicu okrivljenika tereti da su 13. listopada 2020. u Ražancu, zbog narušenih odnosa oštećenicima, za koje su znali da su druge vjeroispovijesti, te zbog etničke i vjerske netrpeljivosti prema njima, u cilju da ih uplaše i uznemire, zaprijetili da će ih usmrtiti. Opisano postupanje izazvalo je kod oštećenika strah i uznemirenost", stoji u priopćenju DORH-a.

Riječ je ocu i sinu, Mladenu i Zdravku M. iz Ražanca, koji su svoje prve susjede, Makira (55) i Rasimu Kadić (65) iz Švedske, vrijeđali na nacionalnoj i vjerskoj osnovi te im prijetili smrću, o čemu je Zadarski.hr pisao u listopadu prošle godine. Njihov napad je i zabilježen na nekoliko videosnimaka.

"Ti si nitko i ništa, a on je guba muslimanska... Znaš što, taman ja poginija, ja ću ti džigerice iščupat, gubo muslimanska... Đubre, umukni, zadavit ću te golim rukama, govno jedno... Ti si guba ženska da ne postoji takve, vi ste ovdje zarazu donijeli... Nemoj mi to govoriti, probost ću te ovom stapkom... Vi ste govna muslimanska... Di je Ante Pavelić bija, šta vas pobija nije... Iščupat ću mu grkljan i sve... Koštat će vas, nećete mirno spavat, samo ti snimaj... Onog krnje, ja ću ga uvatit, zube ću mu iščupat... Nisam ja pokvaren ka vi muslimani, gube muslimanske... Zapamtit ćete vi mene dok sam ja živ... Ja ću ga golim rukama zadavit za ovu maslinu..."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!