Ostani doma
Novosti / Crna kronika

detalji iskaza i tajne snimke

Evo kako su se dogovarali Kobal i Posavec: 'Riješeno, tako smo se dogovorili prije izbora'

Evo kako su se dogovarali Kobal i Posavec: 'Riješeno, tako smo se dogovorili prije izbora'
Jurica Galoic/PIXSELL

"Taj novac nije imao nikakve veze s mojoj funkcijom u županijskoj upravi jer sam član Upravnog vijeća bio i u dva prethodna mandata", rekao je Kobal

"Priznajem sve što mi se stavlja na teret. Moje ponašanje je bilo nesmotreno i pogrešno. Kajem se i žalim zbog toga što sam napravio te odmah sada podnosim ostavku na mjesto župana Međimurske županije" kazao je u svojoj obrani pred istražiteljima Matija Posavec, piše Večernji list koji donosi detalje iskaza sada već bivšeg župana Međimurskog i Josipa Kobala kojega se tereti da je Posavcu dao mito od 10.000 kuna kako bi mu omogućio da i dalje ostane u Upravnom vijeću županijskih cesta. 

Kako je priznao, pušten je da se brani sa slobode. Na slobodu je pušten i Kobal, koji je iznio obranu, no, kako tvrdi Večernjak, porekao je da je Posavcu tih 10.000 kuna dao kao mito.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"S Posavcem sam se sastao u kampanji kako bih mu dao donaciju. Tom prigodom donirao sam stranci 'Matija Posavec - nezavisna lista' 10.000 kuna. No, taj novac nije imao nikakve veze s mojoj funkcijom u županijskoj upravi jer sam član Upravnog vijeća bio i u dva prethodna mandata", rekao je Kobal istražiteljima.

Istražitelji mu međutim ne vjeruju jer imaju tajno snimljeni razgovor njih dvojice iz svibnja ove godine, piše dalje Večernji list.

Vezana vijest

ivana ivanda rožić

U jednom od tih razgovora Kobal podsjeća Posavca na njihov raniji susret i traži da ga se stavi u županijsku Upravu za ceste. "Riješeno, tako smo se dogovorili prije izbora, ja ću poštivati naš dogovor, ali čekam da završi drugi krug lokalnih izbora", odgovara mu Posavec.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!