Ostani doma
Novosti / Crna kronika

tragedija u karlovcu

Spaljivao travu i poginuo: 'Nije se uspio skloniti od obimnog dima, pao je, ostao u travi i umro'

Spaljivao travu i poginuo: 'Nije se uspio skloniti od obimnog dima, pao je, ostao u travi i umro'
Marijan Susenj/PIXSELL

U Vatrogasnoj zajednici kažu da je to treći takav smrtni slučaj ove godine

U karlovačkom predgrađu Gornje Mekušje, na livadi blizu kuće, pri spaljivanju suhe pokošene trave poginuo je 80-godišnjak, priopćila je u srijedu policija i događaj proglasila nesretnim slučajem, a u Vatrogasnoj zajednici kažu da je to treći takav smrtni slučaj ove godine.

Unatoč tome, nadležnom će se državnom odvjetništvu dostaviti izvješće o stradavanju, stoji u priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je Hini rekao zamjenik županijskog zapovjednika Vatrogasni zajednice Miroslav Rade, vatrogasci su jučer bili na tom požarištu, ugasili su požar, ali čovjek je stradao jer se "zbog teže pokretljivosti nije uspio na vrijeme skloniti od obimnog dima, pao je i ostao u travi i umro".

Rade je povodom tog nesretnog i tragičnog slučaja poslao poruku svima o opasnostima spaljivanja trave i korova, te napomenuo da je ove godine ovo treći takav slučaj u Karlovačkoj županiji, dvije su starije žene smrtno stradale ranije u Krnjaku i Slunju i sada muškarac u Karlovcu.

Ovih se dana u Rečici i Šišljaviću više spaljivanja otpadne biljne mase otelo kontroli, vatrogasci su morali intervenirati, tako da zaista treba paziti, rekao je Rade.

Samo na području Grada Karlovca bilo je ove godine 66 požara na otvorenom, rekao je i podsjetio da je prema važećoj Odluci o zabrani svakog spaljivanja i loženja vatre na otvorenom dozvoljeno spaljivanje najviše jednog prostornog metra mase, odnosno površine do 100 četvornih metara.

I u tom je slučaju potrebno da vatru paze odrasle osobe i da imaju pripremljena sredstva za gašenje, barem koju kantu vode.  Za sve ostalo, za veće površine ili veću masu gorive tvari, potrebno je angažirati vatrogasce za dežurstvo, dodao je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!