Ostani doma
Novosti / Crna kronika

grad pod jakim osiguranjem

Kaos u zagrebačkoj Tkalči - letjele stolice, krigle i boce: Potukli se BBB-ovci i Englezi. Intervenirala i policija

Kaos u zagrebačkoj Tkalči - letjele stolice, krigle i boce: Potukli se BBB-ovci i Englezi. Intervenirala i policija
Pixsell

Privedeno je sedam gostujućih navijača od kojih su se dvojica međusobno sukobila

U srijedu navečer, oko 21.25 sati u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici, policijski službenici koji su bili raspoređeni na poslovima osiguranja povodom večerašnje utakmice koja se odigrava na NK Maksimir uočili su tenzije između gostiju na terasi ugostiteljskog objekta kojoj je slijedila tučnjava između više osoba, odnosno gostujućih i domaćih navijača.
 
 Policijski su službenici uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i palice, izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta  - stolicama, kriglama, bocama napala dvojicu hrvatskih državljana starosti  26 i 21 godinu.

policija

U sukobu, s obzirom da je 26-godišnjak ozlijeđen pozvana je hitna medicinska pomoć dok 21-godišnjak nije imao ozljede. U isto vrijeme, policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba uz uporabu sredstava prisile, izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina.

Vezana vijest

Sukob navijača, sportski novinar iz Poljske

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


 
Ujedno, policijski službenici Interventne jedinice policije, uporabili su sredstva prisile nad dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta.
 
Svi navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi. Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Vezana vijest

bbb


 
Državljanin Velike Britanije starosti 31-godinu uhićen je te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje. 35-godišnji državljanin Velike Britanije s kojim se potukao, prevezen je u KB Sveti duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te shodno tome i događaj biti okvalificiran.
 
Svi privedeni osumnjičeni su pod utjecajem alkohola te će se po otrježnjenju provesti kriminalističko istraživanje.
 
U 21.45 sati, policijski su službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, a što je razlog njihovog privođenja u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!