Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Napokon

Policija: 'Utvrđen je identitet žene pronađene na Krku.' Objavili su i kako se odvijala istraga

Policija: 'Utvrđen je identitet žene pronađene na Krku.' Objavili su i kako se odvijala istraga
Pixsell/PU primorsko-goranska

RTL-ova Potraga prva je otkrila identitet 57-godišnje Slovakinje, a emisiju pogledajte večeras

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je da je konačno utvrđeno tko je žena koja je s amnezijom i fizičkim ozljedama po glavi pronađena 12. rujna na otoku Krku.

PU primorsko-goranska navodi da je riječ o 57-godišnjoj državljanki Slovačke. Jutros je RTL.hr na svojim stranicama objavio, najavljujući večerašnju emisiju Potraga, objavio da je riječ o Slovakinji Danieli Adamcovoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PU primorsko-goranska u svojoj objavi, razumljivo, ne navodi ime i prezime žene čiji je identitet policija uz pomoć građana, medija i mnogih drugih pokušavala utvrditi, ali opisuje što se sve činilo.

Vezana vijest

nestala žena krk kolaž potraga

Riječ je bila o pravoj akciji u kojoj su sudjelovali policijski službenici PP Krk, zatim Služba općeg kriminaliteta i Odjel za izvještajnu analitiku. Policija je ubrzo nakon pronalaska žene, očito u stanju amnezije, objavila njene fotografije kako bi se javili svi koji bi na osnovu njih mogli nešto reći o gospođi.

"Od objave fotografija (žene) policija je putem elektroničke pošte zaprimila više desetaka dojava građana iz zemlje i inozemstva, kako iz zemalja Europske unije, tako i iz drugih zemalja, koji su dostavom fotografija ili drugih informacija željeli pomoći policiji u utvrđivanju identiteta pronađene žene", navodi se u priopćenju:

"Neke od dojava, zaprimljenih nekoliko dana nakon objave fotografija, dovele su do pronalaska ruksaka. Iako, stvari pronađene u njemu nisu pomogle u saznanju o identitetu pronađene žene."

Policija je istodobno provjeravala baze podataka otisaka prstiju kojima raspolaže, ali se identitet žene niti na taj način nije mogao utvrditi. Stoga su obavijestili Interpol i svoje kolege u drugim zemljama. 

"Prvu od nekoliko dojava koje su dovele do utvrđivanja identiteta pronađene žene, policija je  zaprimila 20. rujna, u večernjim satima.  Budući da je iz dostavljenog proizlazilo da bi pronađena ženska osoba mogla biti državljanka Slovačke, putem međunarodne policijske suradnje zatražena je pomoć slovačke policije", navodi dalje u priopćenju Policijska uprava primorsko-goranska:

Vezana vijest

Adamcova nakit žena krk

"Zahvaljujući dobroj suradnji  te cijeneći da se radi o žurnosti vrlo brzo je zaprimljen odgovor slovačke policije, kojim je potvrđeno da je žena putem fotografije prepoznata kao slovačka državljanka, starosti 57 godina."

Policija priopćenje zaključuje izrazima zahvalnosti na suradnji i pomoći građanima i medijima i u Hrvatskoj i iz inozemstva, posebno policiji iz Slovačke:

"Prema dosad utvrđenom  slovačka državljanka boravila je na području Hrvatske kao turistkinja, a policija će i dalje nastaviti s utvrđivanjem okolnosti koje su prethodile njenom dolasku i pronalasku na otoku Krku, na nepristupačnom terenu Dobrinjštine."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!