Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Povodom sinoćnje tragedije

Pravobraniteljica o ubojstvu troje djece: 'Opet situacija da djeca stradaju od ruke onih koji bi ih trebali štititi'

Pravobraniteljica o ubojstvu troje djece: 'Opet situacija da djeca stradaju od ruke onih koji bi ih trebali štititi'
Pixsell

Kazala je da joj treba vrijeme za prikupljanje relevantnih informacija, ali je načelno poslala snažan apel

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević komentirala je jutrošnja ubojstva troje djece istaknuvši da je nevjerojatna, ali moguća životna situacija da djeca stradaju od ruku onih koji bi ih trebali najviše zaštiti.

"Ovo je ponovno jedna nevjerojatna, ali, rekla bih, moguća životna situacija da djeca stradaju od ruku onih koji bi ih trebali najviše zaštititi i koji su njihovi prirodni zaštitnici", kazala je Pirnat Dragičević za N1.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Komentirajući slučaj oca za kojeg se sumnja da je ubio svoje troje djece noćas na zagrebačkim Mlinovima, nakon čega je pokušao samoubojstvo, kazala je da treba dati vrijeme za prikupljanje relevantnih informacija. 

"Bilo kakve moje procjene oko ovog slučaja bile bi sada neozbiljne i neodgovorne", istaknula je. 

Dodala je da postoji mogućnost prevencije takvih situacija kroz uključivanje sustava koji procjenjuje rizike u obitelji, ali smatra da je za sada preuranjeno sustav dovoditi u kontekst ovog slučaja jer se još ne znaju nikakve informacije. 

Važno je, tvrdi pravobraniteljica, da svi stručnjaci koji sudjeluju u zaštiti djece, na prvo mjesto stave dobrobit djece.

"Kao društvo u cjelini moramo ne samo više govoriti nego i poduzimati da bi zaštitili djecu, ponekad ako je potrebno i od vlastitih roditelja", istaknula je pravobraniteljica za djecu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!