Ostani doma
Novosti / Crna kronika

psihijatrijsko vještačenje

Osumnjičeni za ubojstvo djece prevezen u Vrapče: U njegovoj krvi pronađeno je više različitih tableta

Posljednji ispraćaj ubijene djece biti će u srijedu u Zagrebu

Otac koji je ubio svoje troje djece u Zagrebu - više nije u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu. Pred njim je sada psihijatrijsko vještačenje. 

Grad Neum, odakle je podrijetlom majka, proglasio je srijedu Danom žalosti. Djeca će tada biti pokopana u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ubojica iz bolnice nije otišao u zatvor nego u drugu bolnicu - u kliniku za psihijatriju Vrapče. Procjena je to psihijatara koji su, osim njegova sadašnjeg stanja, uzeli u obzir i to što je ubojica vlastite djece i sebi pokušao oduzeti život.

Posljednji ispraćaj ubijene djece u srijedu u Zagrebu

U njegovoj krvi pronađeno je više različitih tableta među kojima je najviše onih za liječenje visokog krvnog tlaka. Policijska istraga će ipak morati malo pričekati, barem dok stručnjaci iz Vrapča ne daju odgovor na pitanje - je li raspravno sposoban.

"Onda će policija nastaviti kriminalističko istraživanje, ali u međuvremenu policija prikuplja obavijesti, policija provodi potrebne dokazne radnje, provode se potrebna vještačenja kako bi se do kraja rasvijetlile sve okolnosti ovog jednog od najstrašnijih zločina u Republici Hrvatskoj", kazao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

UBOJSTVO

Zločina koji je toliko strašan da je zaprepastio i iskusne policajce. 

"Zapravo vas na jedan takav konkretan događaj kao ljudsko biće ništa ne može u potpunosti pripremiti. Al je, isto tako, činjenica da će oni, na žalost, pamtiti to što su vidjeli i čemu su, u profesionalnom smislu, morali biti nazočni, vjerojatno dugo", rekao je ministar Davor Božinović.

U vrtić i školu koju su djeca pohađala danas je poslana psihološka pomoć. Pomoć majci ponudio je i Grad Zagreb. Posljednji ispraćaj ubijene djece biti će u srijedu u Zagrebu. Zaklada Solidarna pokrenula je peticiju kojom traže da se dan ubojstva 25. rujna proglasi Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad djecom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!