Ostani doma
Novosti / Crna kronika

određen pritvor

Odvjetnik oca ubojice otkrio hoće li tražiti premještanje istrage u Austriju: Kopitz je svjestan da neće uskoro iz zatvora

Odvjetnik oca ubojice otkrio hoće li tražiti premještanje istrage u Austriju: Kopitz je svjestan da neće uskoro iz zatvora
Facebook

'Po službenoj dužnosti sam morao prigovoriti takvom rješenju', kazao je odvjetnik

Odvjetnik koji po službenoj dužnosti brani Haralda Kopitza, ubojicu troje vlastite djece, kazao je da će se žaliti na odluku o pritvaranju Kopitza tijekom istrage koja je proglašena tajnom.

"Po službenoj dužnosti sam morao prigovoriti takvom rješenju", kazao je odvjetnik Marko Ivica nakon što je sudac istrage Kopitzu odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela te posebno teških okolnosti zločina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje hoće li tražiti premještanje istrage u Austriju, čiji je Kopitz državljanin, kazao je da za sada to ne planira učiniti.

Vezana vijest

Mlinovi, ubojstvo

Dodao je da je Kopitz svjestan da "ako žalba ne prođe" neće uskoro izaći iz zatvora te da će tijekom postupka biti s njim u kontaktu i pripremati obranu.

Kazao je i da s okrivljenikom koji se i dalje brani šutnjom danas nije razgovarao, a to će učiniti kada dobije sudsku dozvolu za posjetu u istražnom zatvoru u Remetincu.

Tužiteljica Albina Tisenić kazala je da je sudac istrage odredio istražni zatvor po svim osnovama koje su zahtijevali, dodajući kako su zaključili da nema opasnosti od bijega jer je riječ o državljaninu "zemlje koja je članica EU, a u Hrvatskoj ima prijavljeno prebivalište".

Vezana vijest

Harald Kopitz

Ubojica je službeno uhićen u ponedjeljak navečer nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče, gdje je ranije istog dana doveden iz bolnice Sestara milosrdnica u kojoj je hospitaliziran jer je u noći brutalnog zločina pokušao samoubojstvo uzevši veću količinu psihofarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!