Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Moguća je još i manja

Poznati poduzetnik ilegalno uzgajao divljač: Umjesto kazne od 10.000 kuna, mora platiti 2.100, ali ako plati u roku...

Poznati poduzetnik ilegalno uzgajao divljač: Umjesto kazne od 10.000 kuna, mora platiti 2.100, ali ako plati u roku...
Shutterstock

"Veterinarska inspekcija utvrdila je da okrivljeni kao posjednik jelenske divljači nije registrirao farmu za uzgoj divljači."

Nakon što mu je državni inspektorat banuo u sjedište tvrtke te ustanovio neobičan prekršaj, poznati 70-godišnji koprivnički poduzetnik završio je ovih dana na sudu 

Ivan Urbančić vlasnik uspješne tvrtke Renotex koja se bavi proizvodnjom fleksibilnih brusnih i polirnih materijala te netkanih tekstila, kod tvornice na Bjelovarskoj cesti u Koprivnici držao je jelensku divljač, piše Danica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema presudi prekršajne sutkinje, u travnju ove godine u Koprivnici, na adresi Bjelovarska cesta 18, "veterinarska inspekcija utvrdila je da okrivljeni kao posjednik jelenske divljači nije registrirao farmu za uzgoj divljači."

Premda je propisana kazna za takav prekršaj u rasponu od 6000 do 10.000 kuna, sutkinja Dubravka Miloloža osudila ga je na novčanu kaznu od 2.100 kuna.

Vezana vijest

Policija, Ilustracija

Ali to nije sve 

Ako Urbančić plati u roku, kazna mu se smanjuje na 1.400 kuna. 

"Nesporno je utvrđeno da je okrivljenik počinio prekršaj za koji ga se tereti pa se isti proglašava krivim te mu je izrečena zakonski zasnovana novčana kazna koja je, primjenom čl. 37. Prekršajnog zakona, ublažena ispod minimalne zakonski zapriječene novčane kazne", objasnila je sutkinja ublaženu presudu. 

"Očekuje se da će se i izrečenom novčanom kaznom postići svrha prekršajnog kažnjavanja i da okrivljeni ubuduće neće činiti takva i slična djela", navodi se u nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Koprivnici.

Inače, Renotex je prošle godine ostvario 33 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je rast od 32 posto. Dobit je istodobno iznosila 8,6 milijuna kuna i bila je veća za čak 120 posto.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!