Ostani doma
Novosti / Crna kronika

pokušao je pobjeći

Policijska potjera u Kaštelima, čula se pucnjava: Muškarac razbio službeno vozilo, kod sebe imao drogu, bejzbol palicu...

Policijska potjera u Kaštelima, čula se pucnjava: Muškarac razbio službeno vozilo, kod sebe imao drogu, bejzbol palicu...
PIXSELL

Vozač je promijenio smjer i vožnjom unatrag udario u drugo službeno vozilo gdje se i zaustavio i zaključao u vozilu

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom kojeg su u petak u večernjim satima, zatekli u prometu dok je upravljao osobnim vozilom kolnikom ulice Cesta Pape Ivana Pavla II. u Kaštel Novom unatoč aktivnoj mjeri zabrane upravljanja vozilima.

Po zatjecanju izdana mu je naredba da se zaustavi, no oglušio se i dao u bijeg vozilom nakon čega su, policijski službenici Interventne jedinice policije krenuli za njim i u cilju zaustavljanja vozila postavili blokadu na cesti.

Vezana vijest

kokain

Prisilno je priveden

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Međutim prilikom bijega vozač se vozilom velikom brzinom kretao prema službenom policijskom vozilu, nakon čega je policijski službenik u cilju otklanjanja neposredne opasnosti i zaštite života ispalio hitac iz službenog pištolja.

Vozač je tada promijenio smjer kretanja i vožnjom unatrag udario u drugo službeno vozilo gdje se i zaustavio i zaključao u vozilu. Tijekom daljnjeg postupanja policijski službenici su u vozili uočili hladno oružje i palicu, a prethodno obavljenim provjerama utvrđeno je da se radi o 33-godišnjaku koji je upravljao navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Uz uporabu sredstava prisile priveden je u službene prostorije policije. Također je odveden na pružanje liječničke pomoći i utvrđena mu je lakša tjelesna ozljeda.

U sklopu istraživanja obavljena je pretraga osobnog vozila kojim je upravljao te su pronađeni jedan pvc paketić sa sadržajem opojne droge "speed" težine 1 g, jedan paketić droge "mdma" težine 5 g, jedan "joint", mačeta dužine cca 70 cm, bejzbol palica, dva prazna pvc kanistra od 20 l i gumeno crijevo te dvije ne pripadajuće registarske pločice.

Vezana vijest

Kim Jong Un

Zbog počinjenja prekršaja u prometu spomenutom 33-godišnjaku su izdani obvezni prekršajni nalozi sukladno čl.52. i 238. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, po čl.8. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Nadalje podnijet je Optužni prijedlog sukladno čl.3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga redovnim putem dok je uz Optužni prijedlog sukladno čl.216. i 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na općinski sud u Splitu.

Nadalje, podnijeto je posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprave sukladno čl. 278. Kaznenog zakona.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!