Ostani doma
Novosti / Crna kronika

prevaranti vrebaju

Jako dobro pazite ako nešto PRODAJETE preko interneta! Djevojka iz Makarske umjesto da zaradi, ostala bez nekoliko tisuća kuna

Jako dobro pazite ako nešto PRODAJETE preko interneta! Djevojka iz Makarske umjesto da zaradi, ostala bez nekoliko tisuća kuna
Shutterstock

Prevarant joj je poslao poveznicu u koju je unijela podatke svoje kartice za uplatu, pa ju opelješio

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je priopćila da je u utorak Policijskoj postaji Makarska, 23-godišnjakinja prijavila da je oštećena kaznenim djelom računalne prijevare.

Naime, oštećena je putem internetskog oglasnika oglasila prodaju mobitela, nakon čega joj se obratila nepoznata osoba i dovela je u zabludu navodeći kako će kupiti mobitel i uplatiti novac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bi to učinila, zatražila je podatke o bankovnoj kartici 23-godišnjakinje koja je te podatke potom unijela na poveznicu koju je nepoznata osoba dostavila.

Oštećena 23-godišnjakinja je nakon upisanih podataka sa svoje bankovne kartice naknadnim pregledom internet bankarstva utvrdila da je s njenog računa isplaćen iznos novca od nekoliko tisuća kuna. U tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!