Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Hrpa novca

Razbili grupu koja je lažirala prometne i trpala novac u džep, ima čak i policijskih inspektora

Razbili grupu koja je lažirala prometne i trpala novac u džep, ima čak i policijskih inspektora
Srecko Niketic/Pixsell/Ilustracija

Kome je potrebna prava potrebna za podići novac od osiguranja, ako imaš "svog čovjeka" na pravom mjestu u policiji? Ali, sve dođe svom kraju

Petnaest osoba, među kojima su i četiri policajca, uhićeno je u srijedu u BiH pod sumnjom da su počinili brojne prijevare i stekli nezakonitu materijalnu korist namještanjem lažnih prometnih nezgoda i varanjem osiguravajućih kuća.

Policija je u ranim jutarnjim satima pretražila dvadesetak lokacija na području Sarajeva, Pala i Sokoca u sklopu istrage koji vodi tužiteljstvo Sarajevske županije, čija je glasnogovornica Azra Bavčić potvrdila kako je cilj razbijanje kriminalne skupine koja se bavila fingiranjem prometnih nezgoda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lokalni su mediji prenijeli kako su među privedenima i četvorica pripadnika MUP-a Sarajevske županije od kojih su trojica inspektori.

Oni su navodno primali mito kako bi organizatorima prijevara olakšali posao sačinjavanjem lažnih zapisnika s očevida prometnih nezgoda što je poslužilo kako bi se naplatila nepostojeća šteta od osiguravateljskih kuća.

Vezana vijest

Policija, Ilustracija

Umiješanost policajaca u ova kaznena djela potvrđena je tijekom dužeg razdoblja u kojemu su prisluškivani njihovi telefonski razgovori, a tada je utvrđeno i kako su oni primali mito od počinitelja različitih prekršaja u prometu kako ih ne bi kaznili.

Vezana vijest

Policija, ilustracija

Tužiteljstvo Sarajevske županije sve privedene teret za kaznena djela zlouporabe osiguranja, zloporabe položaja, krivotvorenje isprava, prijevare, primanje dara i drugih oblika koristi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!