Ostani doma
Novosti / Crna kronika

akcija policije i uskoka

Zbog malverzacija s atraktivnim zemljištima u bračkim uvalama uhićeno šest osoba: Među njima splitski arhitekt i geodet

Zbog malverzacija s atraktivnim zemljištima u bračkim uvalama uhićeno šest osoba: Među njima splitski arhitekt i geodet
Goran Stanzl/Pixsell

Zbog toga što je ukazivao na takve ilegalne radnje preko kojih su se zarađivali milijuni eura, načelnik je primao prijetnje smrću

Splitska policija u suradnji s PNUSKOK-om u srijedu ujutro provela je akciju uhićenja najmanje šest osoba s područja otoka Brača, Splita i Kaštela. Rezultat je to, doznaje Slobodna Dalmacija, višemjesečne istrage koju je provodio splitski USKOK zbog sumnje da je organizirana grupa provodila malverzacije sa zemljištem i ishodovanjem građevinskih dozvola za atraktivne lokacije u bračkim uvalama, posebice na području Milne, na parcelama koje nikada nisu bile građevinske.

Insajderske informacije govore da se sve počelo raspetljavati prije nekoliko godina kada je francuska tajna služba DGSE upozorila hrvatske kolege da raspolažu informacijama da bi jedan njihov državljanin preko fiktivne tvrtke mogao pokušati "prati" novac kupovinom zemljišta na otoku Braču za milijune eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema neslužbenim informacijama, među uhićenima je nekadašnja šefica županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo ispostave u Supetru koja unazad nekoliko godina radi u tom uredu kao savjetnica.

"Mogu vam potvrditi da je policija u srijedu ujutro posjetila moju klijenticu na njenom radnom mjestu, no ništa detaljnije ne mogu iznositi u javnost jer tek trebamo vidjeti o čemu se ovdje radi", kratko je za Slobodnu Dalmaciju komentirao supetarski odvjetnik Dean Rahan.

Osim nje, po neslužbenim informacijama, uhićeni su još i dva muškarca te jedan splitski arhitekt, pa geodet i još jedna osoba.

Cijela se priča "kotrlja" javnim prostorom već par godina, a zbog toga što je ukazivao na takve ilegalne radnje preko kojih su se zarađivali milijuni eura Frane Lozić, načelnik bračke općine Milna primao je brutalne prijetnje smrću i čak ga je čuvala i policija.

O svemu se oglasio USKOK, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU splitsko-dalmatinskom. 

Navedene radnje koje se provode u Splitsko-dalmatinskoj županiji odnose se na šest osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!