Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Voditelj Vlado Jurinjak

'Mula koja je prenosila kokain bila je potpuno mirna. To znači da je profesionalac i da joj ovo nije prvi put'

Jurinjak kaže kako su osobu izdvojili na temelju analize koju konstantno provode na zračnoj luci.

U zračnoj luci Franjo Tuđman bio je Boris Mišević koji je razgovarao s voditeljem smjene Graničnog carinskog ureda Zračna luka Zagreb Vladom Jurinjakom o Brazilki koja je uhvaćena s gotovo jednom kilom kokaina u sebi. 

Jurinjak kaže kako su osobu izdvojili na temelju analize koju konstantno provode na zračnoj luci: "Na temelji te analize smo ju izdvojili kao sumnjivu za moguće da nešto prenosi. nedozvoljena sredstva, tj. narkotike." 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kaže kako i prije slijetanja imaju popis putnika te sve ostale detalje: "Od kuda dolazi, to je isto bitno, stvaramo sebi profile na temelju čega nam se uključe alarmi i tako reagiramo." 

Objašnjava kako Brazilka nije bila svjesna da je uhvaćena: "Bila je potpuno mirna i hladna, ali svi parametri su upućivali da nešto kod nje nije čisto."

Kaže kada imaju sumnju, a osoba je mirna da to znači "da je profesionalac i da joj to nije prvi puta. Da je već to pokušala ili da je već to radila." 

"Kada smo koristili uređaj koji koristimo za pronalazak nedozvoljenih sredstava, on nam je bacao alarm na kokain. Pošto kokain nismo našli, sumnja je i dalje postojala tako da smo u suradnji s policijom, otpeljali putnicu na KBC Zagreb i detaljno su ju doktori pregledali i ustanovili da ima ampule", objašnjava Jurinjak

Kaže kako na temelju putnikove reakcije i kako se on ponaša mogu zaključiti je li putnik sumnjiv ili ne: "U takvim slučajevima nalazimo dosta manjih prekršaja manjih količina, a ove godine smo imali pet većih zapljena."

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!