Ostani doma
Novosti / Crna kronika

76 kapsula kokaina

Posumnjali su na kokain kod Brazilke, ali za dokaz su čekali deset dana? Pogledajte zašto

Jedan od najvažnijih aduta za carinu je rendgen pomoću kojeg vide sve detalje

Nevjerojatan uspjeh hrvatske carine! U zagrebačkoj zračnoj luci posumnjali su da je mlada Brazilka takozvana mula, odnosno da u probavnom traktu krijumčari drogu.

No da bi izbacila dokaz - čekalo se da obavi veliku nuždu. A to je trajalo punih 10 dana. 

U 76 kapsula bio je skriven kokain težine gotovo jedan kilogram. Sve je to prenosila 28-godišnja Brazilka koja je iz Sao Paula avionom sletjela za Zagreb.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uređaj za otkrivanje mikro tragova odmah je pokazao pozitivnu reakciju, no pregledom prtljage - droga nije uočena, pa je mula prebačena u bolnicu gdje je rendgenskim snimkama utvrđeno kako se u tijelu nalazi velika količina kapsula.

Posljednji značajni ulov s carine bio je u srpnju kada je jedan Brazilac drogu prenosio u kremama za tuširanje, i bombonima, dok je Brazilka sve krila u grudnjaku.

RTL je u srpnju dobio ekskluzivan pristup tajnim prostorijama carine gdje se nadgledaju i prate svi koji dolaze u našu zemlju. Tada smo imali priliku i vidjeti neke prostorije kojima svatko nema pristup.

Vezana vijest

droga, kapsule

"Tu se nalazi WC, evo mogu pokazati u kojem je predviđeno, možete snimiti školjka s rešetkom u slučaju ako bi imali gutače, mule koje bi progutale narkotike", objašnjava Andrej Pejić iz graničnog carinskog ureda Zračne luke Zagreb i Pošte te dodaje kako se na  europskom nivou u zadnje vrijeme takve situacije rjeđe događaju u usporedbu na prije. 

Jedan od najvažnijih aduta za carinu je rendgen pomoću kojeg vide sve detalje.

Na pitanje na što se sve pali lampica, Pejić odgovara: "To je jedan jako širok spektar, cigarete, oružje, vrlo taj to je tako širok spektar i ljudi nose sve."

Slučaj tableta ispunjenih kokainom i to u probavnom traktu - za carinu koja se nagleda svega - i nije preveliko iznenađenje. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!