Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Mračni detalji

RH izručila Njemačkoj 48-godišnju majku, osumnjičenu da je 'otela' svoju 8-godišnju kćer i s njom pobjegla u Rijeku

RH izručila Njemačkoj 48-godišnju majku, osumnjičenu da je 'otela' svoju 8-godišnju kćer i s njom pobjegla u Rijeku
YouTube/screenshot

Neslužbena priča iza motivacije majke na ovakav čin sadrži mučne detalje mračnog obiteljskog zlostavljanja

Hrvatska je izručila Njemačkoj 48-godišnju majku, osumnjičenu da je svoju 8-godišnju kćer otela u rujnu prošle godine. Navode to u zajedničkom priopćenju Državno tužiteljstvo Heilbronna, Zemaljska kriminalistička služba Baden-Württemberga i Policijska uprava Aalen:

"Majka djeteta uhićena je u Hrvatskoj nakon potrage i izručena Njemačkoj prema europskom uhidbenom nalogu."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U priopćenju podsjećaju da je majka uhićena 22. rujna ove godine. Bila je riječ o uhićenju u Rijeci, o čemu su mediji u Hrvatskoj tada iscrpno pisali, a Jutarnji list je detaljno navodio i ekstremno mučne moguće motive majke da se odluči na to da s djetetom odseli i skriva se u svom stanu u Rijeci.

Bila je riječ o navodnom teškom obiteljskom zlostavljanju. Njemački mediji navodili su da su majka i kći iz gradića Gaildorfa.

Vezana vijest

Policija, migranti, arhiva

Majka nije poštovala sudsku odluku po prijedlogu centra za socijalnu skrb u mjestu gdje su obje živjele u Njemačkoj, a po kojoj majka više nije imala pravo određivanja mjesta boravišta svoje kćeri. 

Ocu kćeri je, navodno, odranije oduzeto skrbništvo nad djetetom.

Ipak, kako majka nije poštovala sudsku odluku, nadležni ured kriminalističke policije u Njemačkoj pokrenuo je istragu i identificirao gdje se nalazi, što je dovelo do toga da majku uhiti policija u Rijeci, zatim da se dijete 1. listopada preveze u Njemačku i, najnovije, da se majku izruči njemačkim vlastima.

Vezana vijest

Vrtić

Djevojčica je od početka ovog mjeseca, otkako su je vratili u Njemačku, navodi se i to, pod zaštitom nadležnog ureda za socijalnu skrb mladih.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!