Ostani doma
Novosti / Crna kronika

na autocesti blizu Novske

RTL Danas doznaje detalje nesreće u kojoj su teško stradala dvojica policajaca nakon udarca kamiona

Policajci su bez svijesti prevezeni u bolnicu u Novoj Gradiški

Autocesta A3, u pravcu Zagreba, bila je zatvorena čak sedam sati. I samo to dovoljan je pokazatelj koliko je nesreća bila strašna. Na mjestu događaja danas- iskrivljena ograda. Uz cestu ostaci motocikla, na cesti njoj tragovi očevida. I u travi vrećica otopine za infuziju. Policajci jučerašnji dan mogu slaviti kao novi rođendan!

"Jedan ima kontuzije pluća, komociju mozga te multiple kontuzije po cijelom tijelu dok drugi ima frakturu prsne kosti također komociju te također ozljede kontuzije tijela", objasnio je Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

Vezana vijest

Nesreća na A3

Nerijetko se događaju nesreće na autoputu A3

No njihovo stanje je stabilno i, kako sada stvari stoje, neće biti potrebni ni operativni zahvati. Same se nesreće uopće ne sjećaju. Riječ je iskusnim policijskim službenicima posebne mobilne jedinice prometne policije.

"Planiran naš stil rada je na autocesti gdje kroz odmorišta nadziru kamione, provjeravaju njihovu ispravnost, vrijeme vožnje, migrante eventualno koji vozači tih stranih kamiona prevoze", kaže Mirko Krajnović, zapovjednik mobilne jedinice prometne policije

Jedan od njih već dvadeset godina svaki dan posao obavlja na motoru."Kroz radna natjecanja, kroz edukacije, iznimno dobar kolega, profesionalan motociklista i kroz njegov staž nema niti prometnih nezgoda, vrlo je oprezan. S njim je bio mlađi kolega koji je isto tako. Ne bilježimo s njima niti jednu prometnu nezgodu niti u ovoj niti u prošloj godini", kazao je Krajnović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ali su zato prometne nesreće na ovom dijelu autoputa itekako česte. "Tu se događa ogroman broj nezgoda vjerojatno zbog konfiguracije autoceste ili nekih drugih razloga tako da jako puno pacijenata zbrinjavamo s autoceste. To je gotovo na tjednoj razini imamo težu prometnu nezgodu koju ovdje zbrinjavamo", potvrdio je Kolodziej.

Alkohol u krvi nije imao nitko od sudionika nesreće. Vozač kamiona, građanin Srbije, je po nalogu državnog odvjetništva ispitan i pušten na slobodu.

Svojim kućama teško ozlijeđeni policajci će tek kad se oporave, a u oporavku će možda i pomoći riječi koje im je uputio šef jedva susprežući suze. " Želim pozdraviti prvenstveno njih, čuli smo se prije sat – dva vremena pa naravno puno mi je lakše, mirnije ali želim pozdraviti i njihove obitelji jer, naravno, njihove obitelji sa njima. Ne brinite, brinemo mi za njih i brzo će oni kući", poručio je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!