Ostani doma
Novosti / Crna kronika

sporni posao

Policija istražuje bivšu HDZ-ovu ministricu Žalac zbog afere teške 13 milijuna kuna, OLAF zapečatio dio ureda

Policija istražuje bivšu HDZ-ovu ministricu Žalac zbog afere teške 13 milijuna kuna, OLAF zapečatio dio ureda
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Radi se o poslu koji je tvrtka Ampelos 2018. godine dobila od Ministarstva regionalnog razvoja

Policija provodi kriminalističko istraživanje u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a istražuje se posao izrade softvera koji je dogovoren i plaćen za mandata bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Kako doznaje Telegram, policija je u Ministarstvo s nalogom za pretres ušla krajem prošlog mjeseca, 27. rujna, prilikom čega je zaplijenjen dio računalne opreme i dokumentacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Portal navodi da se radi se o poslu koji je tvrtka Ampelos 2018. godine dobila od Ministarstva regionalnog razvoja, a Ampelos je za razvoj Informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanje razvojem potpisao ugovor vrijedan 13 milijuna kuna bez PDV-a.

Vezana vijest

Ministarstvo poljoprivrede

Na taj je projekt najprije planirano utrošiti 5 milijuna i 764 tisuća kuna. Vrijednost je procijenjena na 9 milijuna i 860 tisuća kuna, da bi na samom kraju taj iznos narastao do 13 milijuna bez PDV-a, odnosno na 16 milijuna s PDV-om. Tvrtka Ampelos je prije dobivanja posla imala jednog zaposlenika i borila se s blokadama.

A prije nego što je policija ušla u Ministarstvo, djelatnici Europskog ureda za borbu protiv prijevara (OLAF) u Ministarstvo su došli početkom rujna. Oni su tom prilikom zapečatili dio ureda, a za Telegram su kazali da zbog čuvanja tajnosti moguće istrage ne smiju odgovarati na upite.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!