Ostani doma
Novosti / Crna kronika

2020. u solingenu

Sud odlučio - doživotni zatvor za majku koja je pobila svojih petero djece: 'Bila je svjesna što radi'

Sud odlučio - doživotni zatvor za majku koja je pobila svojih petero djece: 'Bila je svjesna što radi'
RTL.de

Na taj način je smatrala da se osvetila ocu četvero svoje djece za to što je on pronašao drugu nakon što jednu godinu nisu živjeli skupa

Zemaljski sud u Wuppertalu u Njemačkoj osudio je danas 28-godišnju Christiane K. na doživotni zatvor zbog ubojstva petero svoje djece, zbog zločina koji je 3. rujna prošle godine potresao Europu.

Sud ju je na najtežu kaznu u Njemačkoj osudio zato što je svoje tri kćeri u dobi od jedne i pol, dvije i tri godine, te svoju dvojicu sinova starih šest i osam godina, prvo uspavala tabletama, a potom ih jedno po jedno utopila u kadi. Njen najstariji, 11-godišnji sin tada je bio u školi i to ga je spasilo od smrti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nedugo potom Christiane K., kako je agencijski i drugi medijski izvještaji u Njemačkoj i dalje navode, pokušala je samoubojstvo, ali je preživjela.

Kao motiv za ubojstvo vlastitih petero djece sud je u presudi naveo mješavinu razočaranja, bijesa i "očaja što se razbio njen koncept života s proširenom obitelji". Bila je riječ o tome da je dan ranije doznala da je njen suprug, koji tad već neko vrijeme više nije živio s njom, pronašao novu partnericu.

Vezana vijest

Solingen,ubojstvo

Istražitelji su pronašli da je otac njenih četvero najmlađe djece u to vrijeme objavio fotografiju svoje nove partnerice, što je njoj palo jako teško i da je Christiane K. te večeri s njime upala u kraću prepirku porukama koju je zaključila porukom njemu oko njihove djece da ih "više nikada neće vidjeti". 

To je za nju predstavljalo, zaključio je sud, "značajno poniženje", te je moguće da ga je zločinom nad djecom htjela kazniti. Državni odvjetnik naveo je i to da je Christiane K. u čežnji za jednom "svetom obitelji" pobjegla u majčinsku ulogu:

"Živjela je u nekoj vrsti svijeta fasade koji je sama izgradila. Kad je fasade nestalo, djeca su izgubila svoju funkciju."

Tijela djece otkrivena su položena u svoje krevete. Dječak koji je preživio policiji je nakon zločina ispričao da ga je majka nagovarala da skupa skoče pod vlak. On je umjesto toga otputovao svojoj baki u Niederrhein, dok je majka samoubojstvo pokušala u Düsseldorfu.

Sudska psihijatrijska i psihološka vještačenja utvrdila su da je Christiane K. pri ubijanju bila potpuno svjesna toga što čini, da je bila uračunljiva. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!