Ostani doma
Novosti / Crna kronika

ničeg se ne sjeća

Nadrogirao se speedom i tabeletama pa ubio djeda i napao brata: Dobio je 14 godina zatvora za pet kaznenih djela

Nadrogirao se speedom i tabeletama pa ubio djeda i napao brata: Dobio je 14 godina zatvora za pet kaznenih djela
Shutterstock

Istraga je otvorena za teško ubojstvo djeda jer zbog godina spada u ranjivu skupinu, no, utvrđeno je da je djed bio vitalan pa je osuđen za ubojstvo

Na splitskom Županijskom sudu Mario Mamut osuđen je na 14 godina zatvora za pet kaznenih djela.

Najviše, 13 godina zatvora dobio je za ubojstvo 79-godišnjeg djeda kojeg je zatukao u njegovoj kući u mjestu Blizna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Starac je još bio živ kada su ga pronašli, no umro je poslije u bolnici od posljedica ozljeda. Osuđen je i za dvije prijetnje, ocu i bratu, ozljeđivanje brata te uništenje i oštećenje tuđe stvari. Sve se dogodilo u manje od 24 sata u studenom prošle godine.

Vezana vijest

Christiane K.

Određeno mu je psihijatrijsko liječenje

Nakon što je zatukao djeda, usred noći provalio je u bratovu kuću i napao ga dok je spavao. Dan prije ocu je prijetio nožem uvjeren da ga je cinkao policiji. Na suđenju je kazao da se ničega ne sjeća. Produžen mu je istražni zatvor te određeno psihijatrijsko liječenje. 

Okrivljeni nije bio ubrojiv u vrijeme počinjenja zločina. Najprije je rekao da je zapalio joint, no poslije se ispostavilo da je uzimao i speed i tablete za smirenje. 

Kada je uhićen, istraga je otvorena za pokušaj teškog ubojstva djeda jer zbog godina spada u posebno ranjivu skupinu. No, na suđenju se utvrdilo da je djed bio vitalan i u dobroj kondiciji pa je osuđen za ubojstvo.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!