Ostani doma
Novosti / Crna kronika

priznala je krivnju

Direktorica usluživala kupce, a nije nosila zaštitnu masku. Kažnjeni su i ona i pekarnica

Direktorica usluživala kupce, a nije nosila zaštitnu masku. Kažnjeni su i ona i pekarnica
Shutterstock

Prekršajna sutkinja ipak joj se smilovala

Pekarnica i njezina direktorica kažnjeni su jer je inspektor civilne zaštite zatekao  djelatnicu bez zaštitne maske za lice.

"Pravna osoba i odgovorna osoba u pravnoj osobi nisu se pridržavali odredbi Odluke o uvođenju posebne organizacije rada u djelatnosti trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima, budući jedan zaposlenik nije nosio zaštitnu masku za lice, a što je utvrđeno tijekom nadzora 3. siječnja ove godine", stoji u presudi.

Vezana vijest

granica

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve se dogodilo u siječnju, piše u pravomoćnoj presudi, u pekari na Maksimirskoj cesti u Zagrebu, piše Danica.

Direktorica pekare Berta (30) priznala je krivnju i zamolila za blažu kaznu. Obećala je da se to više neće ponoviti. "Ja sam tog dana usluživala kupce u pekari i kao zaposlenik nisam nosila zaštitnu masku za lice", skrušeno je priznala Berta.

Pekarnici je prijetila kazna između 20.000 i 70.000 kuna, a njoj kao odgovornoj osobi, između 10.000 i 20.000 kuna, no prekršajna sutkinja im se ipak smilovala.

Tako je pekarnica kažnjena s 8000 kuna, manje od zakonski minimalno propisane kazne, a direktorica Berta za nenošenje maske dobila je 500 kuna kazne. Moraju još platiti ukupno 800 kuna troškova postupka.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!