Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Pronevjera

188 tisuća kuna: Pronevjerila novac za upravljanje stambenim zgradama

188 tisuća kuna: Pronevjerila novac za upravljanje stambenim zgradama
Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo pronevjere, protiv nje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 35-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo pronevjere.

Policija je utvrdila da je 35-godišnjakinja, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu koje je upravljalo stambenim zgradama na području Umaga, tijekom 2018. godine naložila prijenos novčanih sredstava s poslovnih računa stambenih zgrada na račun trgovačkog društva. Prijenos novca naložila je po osnovi ugovorene naknade za upravljanje te različitih opisa plaćanja, no trgovačko društvo za to nije dostavilo nikakvu dokumentaciju, odnosno račune koji bi bili osnova za isplatu s poslovnih računa stambenih zgrada, priopćila je Policijska uprava istarska.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osumnjičena je potom podigla novac u gotovini i zadržala ga za sebe, čime je trgovačko društvo oštetila za oko 188.000 kuna. Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo pronevjere, protiv nje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!