Ostani doma
Novosti / Crna kronika

opelješio ju

Pukla još jedna ljubav na Fejsu s 'američkim liječnikom u Jemenu': Riječanki rekao da joj je poslao dijamante...

Pukla još jedna ljubav na Fejsu s 'američkim liječnikom u Jemenu': Riječanki rekao da joj je poslao dijamante...
RTL Danas

Kazao da je poslao paket u kojem se nalaze dijamanti i uvjerio ju da mora uplatiti određeni novčani iznos kako bi ga mogla preuzeti

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, provode kriminalističko istraživanje koje se odnosi na kazneno djela prijevare. Riječ je o prijevari putem društvene mreže kojom je oštećena 73-godišnja hrvatska državljanka.

Naime, oštećena je u listopadu preko društvene mreže upoznala mušku osobu koja se predstavila kao liječnik iz Amerike koji se trenutno nalazi u Jemenu. Spomenuti je oštećenu doveo u zabludu navodeći kako joj je 13. studenog poslao paket u kojem se nalaze dijamanti i uvjerio ju da mora uplatiti određeni novčani iznos kako bi ga mogla preuzeti što je oštećena i učinila no paket do danas nije primila.

Vezana vijest

američki vojnik

Počinjenim kaznenim djelom 73-godišnjakinja je oštećena na novčani iznos od oko  60.200 kuna, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Policija još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne vrste prijevara i da se ne upuštaju  u sumnjive novčane transakcije. Pozivaju se građani da budu oprezni, dobro promisle i provjere s kim komuniciraju – da li im je osoba poznata ili ne, tko stoji iza objavljenog oglasa, kome se obraćaju za financijsku pomoć, od koga kupuju  i sve druge okolnosti koje mogu umanjiti mogućnost, ne samo da budu materijalno oštećeni već i da njihovi osobni i drugi podaci (npr. brojevi bankovnih kartica, PIN-a i sl.) budu zlouporabljeni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U slučaju sumnje da je na njihovu štetu počinjeno kazneno djelo pozivamo građane da se jave u najbližu policijsku postaju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!