Ostani doma
Novosti / Crna kronika

AKCIJA USKOK-A

Uhićen sudac Vekić kojeg je Mamić optužio za primanje mita. USKOK: Zatraženo je skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo

Uhićen sudac Vekić kojeg je Mamić optužio za primanje mita. USKOK: Zatraženo je skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo
Dubravka Petric/PIXSELL

I Vekić i njegova prijateljica uhićeni su zbog sumnje na pranje novca

Jutros je u Osijeku u novoj akciji policije i USKOK-a uhićen sudac Zvonko Vekić koji je osumnjičen za primanje mita od bjegunca Zdravka Mamića.

Uhićena je i Nataša Sekulić, sučeva prijateljica, koju je Mamić također spominjao u svojim optužbama na račun suca Vekića i drugih osječkih sudaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I Vekić i njegova prijateljica uhićeni su, kako doznaje Index, zbog sumnje da su htjeli novac mita oprati kroz kupnje nekretnina i slično. Riječ je o nastavku slučaja povezanog s optužbama Zdravka Mamića. 

Vekićeva odvjetnica Gordana Vrandečić za RTL.hr kratko je kazala da za sada ne može ništa komentirati. 

O uhićenjima se priopćenjem oglasila i policija. 

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, nastavili su kriminalističko istraživanje koje se vodilo radi kaznenih djela protiv službene dužnosti (Prijavljeni za više kaznih djela protiv službene dužnosti), i to nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva – pranja novca. 

 Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila dvije osobe, od kojih je jedna pravosudni dužnosnik te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u", navodi se u priopćenju.

USKOK je na svojoj službenoj stranici također objavio priopćenje, a prenosimo ga u cijelosti:

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Navedene radnje se provode u Osijeku i odnose se na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kazneno djelo pranja novca u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage ovog Ureda. U ovom trenutku može se potvrditi da jedna od osoba protiv koje se provode hitne dokazne radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti te je u odnosu na tu osobu zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost."

Podsjetimo, Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja  do 7. srpnja, a pušten je nakon što je Uskok po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora u kojem je osječki sudac bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!