Ostani doma
Novosti / Crna kronika

OSUMNJIČENI ZA PRANJE NOVCA

Tko je Nataša koja je uhićena zajedno sa sucem Vekićem? Mamić ju je u iskazu spomenuo 31 put, u njenom sefu pronađeno 500 tisuća kuna

Tko je Nataša koja je uhićena zajedno sa sucem Vekićem? Mamić ju je u iskazu spomenuo 31 put, u njenom sefu pronađeno 500 tisuća kuna
Davor Javorovic/PIXSELL

Nataša se od početka samog slučaja veže uz suca Vekića

Osječki sudac Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od bjegunca Zdravka Mamića, danas je uhićen pod sumnjom za pranje novca, a zbog istih optužbi uhićena je i njegova prijateljica Nataša Sekulić

Nataša se od početka samog slučaja veže uz suca Vekića s obzirom da ju je Mamić u svom iskazu koji je poslao USKOK-u, spomenu čak 31 put. Mamić je kazao kako je Vekić s Natašom često dolazio u Zagreb, te joj je davao novce za šoping, plaćao im večere, smještaj i boravke u hotelima na moru i u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mamić se s Natašom i Vekićem viđao i tijekom suđenja, a više puta susreli su se upravo u Natašinu stanu, koji se nalazi u samom centru Osijeka, a u njega su Mamića dovodili Ljubo Pribić, nekadašnji zamjenik upravitelja zatvora u Osijeku, ili poduzetnik Drago Tadić.

Vezana vijest

Zvonko Vekić, Osijek, uhićenje

Nova godina u Dubaiju

Vekić i Nataša te njezina kćer Ena, Novu godinu 2018. dočekali su s Mamićem i njegovom suprugom u Dubaiju. Mamić, njegova supruga Marina, Vekić, Nataša i Ena odsjeli su u luksuznom hotelu Rixos Premium Dubai.

Mamić na snimci predanoj USKOK-u, s obzirom na to da je bio široke ruke po pitanju financiranja troškova Vekića i Nataše, tvrdi da je dao osječkom sucu u Dubaiju i deset tisuća eura da ih ima za šoping s Natašom i njezinom kćeri Enom. S njih troje i svojom suprugom je drugi put, ne precizirajući točno kada, otišao u šoping u Dubai Mall. Tom prilikom je, kaže, Vekiću kupio cipele Louis Vuitton.

"Bile su od prave kože i mislim da su koštale cirka oko dvije tisuće eura", kazao je Mamić te dodao da se niti ne sjeća što je sve kupio Vekiću. 

Nataša je, prema Mamićevu iskazu, bila važna karika u njegovoj komunikaciji s Vekićem dok se nalazio u BiH gdje je i dočekao izricanje presude. 

Vezana vijest

Zvonko Vekić, Osijek, uhićenje

Priveden na adresi Nataše

U lipnju ove godine Vekić je uhićen uz ostale osječke suce koje je Mamić optužio za primanje mita. Policija je Vekića privela na adresi Nataše. Policijski istražitelj u srpnju su, između ostalog, u sefu koji je u poslovnici Zagrebačke banke u Osijeku otvoren na ime Nataše Sekulić pronašli oko 500.000 kuna.

Kako je tada pisao Jutarnji, s obzirom da za oko 500.000 kuna pronađenih u bankovnom sefu Nataše navodno nije bilo pokriće u zakonitim prihodima, sumnjalo se da bi se moglo raditi o sredstvima koja potječu od kaznenog djela, odnosno od mita koje je Vekiću, prema optužbi, predavao Zdravko Mamić, pa je novac privremeno oduzet.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!