Ostani doma
Novosti / Crna kronika

'Nisam bio s njim'

Ponovno su uhićeni sudac Vekić i njegova prijateljica. Je li Mamić 'kriv' za njihova uhićenja?

Na Facebooku se oglasio i sam Zdravko Mamić s novim optužbama

Rano jutros policija je ponovno pozvonila na vrata Nataše Sekulić, prijateljice osječkog suca Zvonka Vekića i uhitila ih oboje. Prizor isti kao prije gotovo pola godine, kada je sudac Vekić također priveden. Tada zbog sumnje na korupciju i mito, danas zbog sumnje na pranje novca.

"To nije rasplet, nego zaplet. Jučer je Državno sudbeno vijeće imalo elektronsku sjednicu na kojoj je odobrilo zahtjev USKOK-a i DORH-a za skidanjem imuniteta sucu Vekiću. I temeljem onoga što smo dobili kao zahtjev, odobreno je skidanje imuniteta", kaže član Državnog sudbenog vijeća Arsen Bauk

Vezana vijest

Zvonko Vekić, Osijek, uhićenje

Nerazmjer imovine u odnosu na zakonita primanja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pretresi su završeni. A u pitanju su navodno stanovi i automobili koje su kupovali Vekić i njegova prijateljica, u čijem je sefu pronađeno pola milijuna kuna. Odnosno nerazmjer imovine u odnosu na zakonita primanja. Nastavak je to, nagađa se, istrage optužbi koje je na račun osječkih sudaca još u ožujku iznio Zdravko Mamić.

"Da li se u tijeku tog istraživanja došlo do određenih podataka na temelju kojih je uslijedila današnja akcija PNUSKOK-a u USKOK-a, to ja ne znam. Vjerojatno određene veze to dvoje ima", kaže odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević

Na Facebooku se oglasio i sam Zdravko Mamić s novim optužbama:

"U Vekićevoj praonici nisu se prale samo Vekićeve pare, obzirom da je bio dostavljač novaca za ostale krivosuce reketare, treba istražiti što je s novcem radio i za Kvesića, Vrbana, Krušlina, te svoje pajdaše s one strane zakona."

Podsjetimo, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, Zdravko Mamić je u ožujku optužio suca Vekića za uzimanje mita, među ostalim i skupocjenih cipela i novogodišnjeg provoda u Dubaiju.

"I imam za to dokaze", rekao je Mamić 16. ožujka 2021. 

Kao dokaz je priložio avionske karte na ime suca i njegove prijateljice Nataše Sekulić. Tada je Vekić telefonski za RTL poručio:

"Ja nisam bio s njim. Nisam bio s njim", rekao je Vekić 23. ožujka 2021. 

Vezana vijest

nikola grmoja

O ponovnom uhićenju svog kolege, na osječkom su sudu doznali iz medija

Vekić je uhićen u lipnju, uz još dva suca osječkog Županijskog suda - Antu Kvesića i Darka Krušlina, koje je Mamić također prozvao za uzimanje mita od 400 tisuća eura. Sva trojica su suspendirana do okončanja kaznenog postupka. Ali i dalje primaju polovinu plaće. O ponovnom uhićenju svog kolege, na osječkom su sudu doznali iz medija.

"Šteti ugledu suda i neugodno je nama jer se radi o našim kolegama i uvijek je takav jedan stres kada se u nekoj kući dogodi da je netko u nekom postupku i nije ugodno. Ali sud se trudi da i dalje radi kako treba. Zakonito i savjesno. Radi povjerenja građana. I vraćanja tog povjerenja koje je narušeno", kaže glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac

Upravo zbog narušenog povjerenja, sporosti i afera u pravosuđu, MOST-ov predsjednik Antikorupcijskog vijeća saziva sjednicu u petak.

"Zahtijevamo zapravo od Vlade Republike Hrvatske da pokrene opoziv glavne državne odvjetnice", kaže saborski zastupnik Nikola Grmoja

Hoće li ih biti još uhićenja, pogotovo s liste Zdravka Mamića, ostaje vidjeti. Zasad uhićenom Vekiću i njegovoj prijateljici, nakon ispitivanja, USKOK treba odrediti istražni zatvor ili ih pustiti na slobodu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!