Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Ekskluzivno iz Skoplja

Ministar Sj. Makedonije za RTL: 'Autobus koji je izgorio s ljudima u Bugarskoj, nije imao licencu'

Ministar Sj. Makedonije za RTL: 'Autobus koji je izgorio s ljudima u Bugarskoj, nije imao licencu'
RTL

Ministar unutarnjih poslova Sj. Makedonije rekao je i to da su glasine o švercu petardi i goriva autobusom u kojem su izgorjeli ljudi, na razini špekulacija

U Sjevernoj Makedoniji trodnevna žalost zbog stravične tragedije, koja se jučer dogodila u Bugarskoj. Zastave su na pola koplja.

U tijeku je obdukcija tijela stradalih kako bi se utvrdio njihov identitet. Sumnja se da je u autobusu, u posebnom odjeljku za švercanje robe, bilo ilegalne pirotehnike i benzin što je prouzročilo ovako veliki požar. Već je pokrenut postupak za oduzimanje dozvole prijevozniku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To je stvarno velika tragedija, priča se naveliko o tome i nije baš ugodna situacija", "Čuo sam da je unutra bilo i petardi i nafte, pošto je tamo jeftinija 37 dinara nego kod nas", komentirali su za RTL građani Skoplja.

U Skoplju je RTL-ov Boris Mišević. Do sutra i obraćanja bugarskog državnog tužitelja, kazao je Mišević, sve ovo su spekulacije. On je stoga razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Sj. Makedonije Oliverom Spasovskim.

"Bugarski istražni organi rade na utvrđivanju razloga koji su doveli do ove velike tragedije za Sjevernu Makedoniju, ali i cijelu regiju. Sutra očekujemo dobiti neke prve informacije", kazao je Spasovski.

Za glasove o petardama i gorivu kazao je:

"I to je na razini špekulacija. Moramo utvrditi činjenice o razlozima zbog kojih je došlo do ove tragedije."

"Na identifikaciji zajednički rade timovi s instituta za sudsku medicinu Sjeverne Makedonije i Bugarske. Identifikacija je počela. MUP Makedonije radi na osiguravanju DNK materijala rodbine stradalih. Cijeli proces, prema najavama bugarskih vlasti, može trajati tjedan dana", rekao je dalje.

Što se tiče tvrdnji da autobusni prijevoznik nije imao licencu za ovakva putovanja, kao što je bilo ovo iz Istanbula, prekinuto tragedijom, ministar je kazao:

"Besa trans kao kompanija ima licencu za organizaciju ovakvih putovanja. Međutim, izvod iz licence daje se za svako pojedino vozilo. Danas je ministarstvo prometa i veza utvrdilo da ovo vozilo, koje je stradalo, nije imalo službenu dozvolu. Najnovija informacija je da je potpisan akt o oduzimanju licence Besa transu."

Cijeli intervju:

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!